Kopierede/fra hoften

Jeg har tidligere skrevet om forsvarsforbeholdet, og i denne uge fik ja-fløjen en syngende lussing. EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen fremlagde i mandags konklusionerne på en debat om ‘Europas fremtid’, og her blev tanken luftet om at droppe veto-retten i forhold til den planlagte EU-hær. Hun bakkes op af føderalisten Guy Verhofstadt (der har talt om behovet for EU-hær i adskillige år), Macron, Scholz og mange flere.

Som Mikael Jalving så rigtigt påpeger, så spiller de danske EU-positive partier med lukkede kort. I EU repræsenteres de af folk som Verhofstadt, hvis seneste Youtube-opload i skrivende stund har fjorten visninger. Kommentarsporet er naturligvis slået fra. Føderalisterne har ikke folkelig opbakning, men de er aldeles ligeglade.

Tirsdag stemte et stort flertal af Folketinget nej til at garantere danskerne en folkeafstemning, såfremt EU vil etablere et egentligt EU-forsvar eller planlægger at droppe medlemslandenes veto-ret. Man mærker hensigten…

ANNONSE

Bemærk at EU-kommissionen efterfølgende hævder, at von der Leyens tale var blevet ‘tolket forkert’. De er bange for at danskerne stemmer nej, og det med god grund. Det gør vi! Historien som beskrevet af DR Online – EU-spidserne åbner for at ændre den fælles forsvarspolitik. Men regeringen siger blankt nej.

“Hvis EU-landene skal kunne handle både hurtigt og effektivt, når de fremover skal træffe store, følsomme beslutninger, så kan det blive nødvendigt at justere de grundlæggende spilleregler for det europæiske samarbejde. Det mener Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, som nu åbner for at ændre EU-traktaterne, som udgør det juridiske fundament under unionen.

– Jeg vil altid stå sammen med dem, der ønsker at reformere EU med henblik på at få det til at fungere bedre, sagde kommissionsformanden her til eftermiddag, da hun talte i Europa-Parlamentet.

Derudover bør Europa spille en større rolle inden for eksempelvis sundhed og forsvar, når vi ser på erfaringerne fra de seneste to år.

ifølge Ursula von der Leyen ‘giver enstemmighed inden for særlige områder simpelthen ikke mening, hvis vi ønsker at komme hurtigt videre’.”

Ursula von der Leyen på Twitter, 9. maj 2022)

“Den ene af de borgerlige ja-sigere, Linea Søgaard-Lidell fra Venstre og medlem af Europa-Parlamentet, forsikrede mig, at hun var helt tryg ved situationen, selv om den magtfulde belgiske parlamentariker Guy Verhofstadt fra den tværnationale liberale gruppe Alde (som Venstre også er medlem af) havde fortolket konferencens konklusion derhen, at EU agter at afskaffe vetoretten, princippet om enstemmighed og oprettelse af en føderal forsvarskommando. ….

Nu viser det sig så, at EU-Kommissionen, anført af den tyske formand, Ursula von der Leyen, og EU-Parlamentet, anført af den maltesiske formand, Roberta Metsola, sigter mod samme mål og arbejder på en traktatændring, der vil åbne for flertalsbeslutninger på udenrigs-, sikkerheds- og forsvarsområderne, også uden for Europas grænser. …

Ambitionen blev offentliggjort på Europadagen, sekunderet af den franske præsident Macron, gule stjerner og blå flag. ‘Vi skal ikke lade skeptikerne og dem, der tøver mest, holde os tilbage,’ proklamerede han sejrsvant.” (Mikael Jalving, JP.dk, 10. maj 2022)

Bertel Haarder på Facebook, 10. maj 2022

Citater

“Jeg har ikke en eneste gang i min tid som statsminister oplevet forbeholdene som en begrænsning. Hvis man gør Danmarks placering i Europa til et spørgsmål om forbeholdene, så tager man simpelthen fejl.” (Mette Frederiksen, Altinget, 29. oktober 2021)

“We urgently need a European army…” (Guy Verhofstadt, Twitter, 6. december 2021)

“BREAKING: Overwhelming majority of European Parliament launches procedure to change the treaties. Ambitious implementation of what citizens in the Conference on Future of Europe proposed calls for a Convention. Health, energy, defence, democracy… Another EU is possible !” (Guy Verhofstadt, Twitter, 4. maj 2022)

“Hvis du vil glæde Vladimir Putin, Marine le Pen, Boris Johnson, Donald Trump, Victor Orban og andre snæversynede nationalegoister, så skal du stemme nej d. 1. juni.” (Bertel Haarder, Facebook, 10. maj 2022)

EU-Kommissionen har 11. maj oplyst, at Ursula von der Leyens udtalelser om mulige traktatændringer er blevet tolket forkert. En talsmand for kommissionen afviser blankt, at den har et ønske om at ændre på vetoretten på forsvarsområdet.” (TV2 Online, 11. maj 2022)

ANNONSE