Nyt

To svenske fodboldfans blev mandag aften skudt og dræbt i Bruxelles af en mand på en scooter, der skød dem med et kalashnikov-lignende automatgevær, samtidig med at han råbte “Allahu akbar!”

Mange omstændigheder omkring drabet er uklare, men gerningsmanden flygtede fra gerningsstedet og er stadig på fri fod, rapporterer Het Laatste Nieuws.

Der spilles EM-kvalifikationskamp i fodbold mellem Belgien og Sverige i aften, og de to svenskere, der var klædt i nationalfarverne, befandt sig fem kilometer fra kampstedet, da de blev dræbt.

En video, der cirkulerer på sociale medier, viser angiveligt, at gerningsmanden, der taler arabisk, siger, at han skød svenskerne som hævn. Ifølge avisen Sudinfo skulle han have sagt, at han tilhører den islamiske stat (IS) og at han dræbte vantro for at hævne muslimerne.

ANNONSE
«Islamsk hilsen til Allah Akbar. Jeg appellerer til Abdesalem Al Guilani og jeg er en kjemper for Allah. Jeg er fra Den islamske staten. Vi elsker de som elsker oss og vi hater de som hater oss. Vi lever og dør i henhold til vår religion. Al Hamdulah. Broren din ble født i muslimenes navn. Så langt har jeg drept 3 svensker Al Hamdouelah. De jeg har skrevet en sjekk til velger å tilgi meg. Og jeg vil tilgi meg selv for hele verden. Salam Alaykoum.» BBC verifiserer at han sier at han har drept tre personer. Vi har sett to videoer til som er litt for detaljerte til å legge ut. Dette skal være gjerningsmannen. Etter den senere tidens koran­brenninger i Sverige er det blitt advart om at svenske mål er utsatt for terror. Det avføder uunngåelig en hypotese om at det angivelige hevnmotivet for dobbelt­drapsmannen i Brussel ligger der.

Dette skulle være, hvad den islamiske terrorist fra Bruxelles siger i videoen:

“Islamisk hilsen til Allah Akbar. Jeg appellerer til Abdesalem Al Guilani, og jeg er en kriger for Allah. Jeg er fra Den Islamiske Stat. Vi elsker dem, der elsker os, og vi hader dem, der hader os. Vi lever og dør i overensstemmelse med vores religion. Al Hamdulah. Din bror blev født i muslimernes navn. Indtil videre har jeg dræbt 3 svenskere Al Hamdouelah. Dem, jeg har udstedt en check til, vælger at tilgive mig. Og jeg vil tilgive mig selv for hele verden. Salam Alaykoum.”

BBC bekræfter, at han siger, at han har dræbt tre personer. Vi har set to videoer mere, der er lidt for detaljerede til at offentliggøre. Dette skulle være gerningsmanden.

Efter de seneste koranafbrændinger i Sverige er der blevet advaret om, at svenske mål er sårbare over for terror. Dette giver uundgåeligt hypotesen om, at hævnmotivet for dobbeltdrabsmanden i Bruxelles ligger der.

 

 

ANNONSE