Nyt

Jødehadet bliver visuelt synligt i Tyskland igen. Antallet af antisemitiske hændelser stiger i hele landet. I Berlin efterforsker kriminalpolitiet, at ukendte personer i de seneste dage har malet Davidsstjerner på husdøre og boliger, hvilket er en overtrædelse af tysk lov.

Utvetydig symbolik

Symbolikken går tilbage til 1940-1945, da nazisterne markerede jødiske butikker i den tyske hovedstad med Davidsstjerner og antisemitiske slagord.

En ung kvinde med jødiske rødder ringede til politiet efter at have opdaget, at der var malet en Davidsstjerne på døren, da hun kom hjem. Politiet rådede hende til at fjerne den selv, da de ikke kunne vide, “hvilke kræfter den kunne tiltrække sig.” Nu foregår der en efterforskning af mistanke om had og hærværk.

Her bor der en jøde

Den unge kvinde kender ikke til, at hun har fjender, men på døren til hendes lejlighed hænger en mezuzah, en jødisk husvelsignelse:

  • Alle, der kender til det, vil ved første øjekast se, at her bor der en jøde. Jeg taler hebraisk, ringer på hebraisk og bærer en Davidsstjerne. Jeg har seriøst overvejet at blive hjemme. Jeg er bange, fordi jeg ikke kan vurdere optrapningsniveauet,” siger hun til tyske Bild.

En følelse af fjendtlighed

Hebraisktalende skal ved flere lejligheder være blevet truet eller spytter på gaden, og jødiske skoler har holdt lukket. Også israelske restauranter har været lukket.

  • Der er en følelse af fjendtlighed. I det jødiske samfund føler folk sig meget sårbare og udsatte. Det siver ind, citerer Times of Israel en jøde bosat i Berlin.

“Pro-Palestinian” demonstrationer er Pro-Hamas demonstrationer

Hadet stiger.

Over hele verden er der mange tilfælde af huse tilhørende jøder, der er blevet markeret med Davidsstjernen – markerer jøder for døden – som nazisterne gjorde det.

Stand against #Hamas#Hamas_is_ISIS#StandwithIsreal pic.twitter.com/fNslOihHa6

— Dapper Detective (@Dapper_Det) October 14, 2023

ANNONSE