Nyt

Da Norges nuværende statsminister, Jonas Gahr Støre, var udenrigsminister, benægtede han at have samtaler med Hamas. Her bliver han taget med bukserne nede. Meget pinligt. Optagelsen er blevet herostratisk berømt. Støre blev onsdag presset til at betegne Hamas som en terrororganisation.

Tidligere leder af Hamas, Khaled Meshaal, opfordrer “den islamiske verden” til at gå på gaden på fredag til støtte for Palæstina, samtidig med at han opfordrer folkene i Jordan, Syrien, Libanon og Egypten til at deltage i kampen mod Israel.

“Henvendt til alle lærde, der underviser i jihad … til alle, der underviser og lærer, dette er øjeblikket for anvendelse,” sagde han.

“Vi skal gå ud på torvene og gaderne i den arabiske og islamiske verden på fredag,” sagde Meshaal, der i øjeblikket leder Hamas’ diasporakontor, i en optaget erklæring sendt til Reuters.

Opfordringen begrænser sig ikke til traditionelle muslimske land, men gælder hele “den muslimske verden”, hvilket kan synes at inkludere Vesten. Desuden udtalte Meshaal, der er baseret i Qatar, at både regeringerne og folkene i Jordan, Syrien, Libanon og Egypten har en større pligt til at støtte palæstinenserne.

ANNONSE

“Jordans stammer, Jordans sønner, Jordans brødre og søstre. Dette er øjeblikket for sandhed, og grænserne er tæt på dig, I kender alle jeres ansvar.”

Jordan og Libanon huser et stort antal palæstinensere.

ANNONSE