Kommentar

Når den amerikanske veteran-journalist og Pullizer Prize-vinder, Seymour Hersh, siger noget, er der grund til at spidse ører. Ikke fordi han nødvendigvis har ret hver gang, men fordi han altid tager fat i emner, som ikke når frem til de officielle medier.

Nu påstår han, at alt, hvad vi hører om Ukraine-krigen, er løgn, at krigen er forbi, og at Rusland har vundet. (Refereret af weborganet Gateweay Pundit, 22.9.)

Ifølge Hersh har CIA og det britiske MI-6 haft gang i en ”hemmelig disinformations-operation” beregnet på at vildlede offentligheden om krigens katastrofale udvikling.

Han refererer en ledende amerikansk efterretningskilde for den konstatering, at ”Krigen er forbi. Rusland har vundet. Der er ikke længere nogen ukrainsk offensiv, men Det Hvide Hus og de amerikanske medier fortsætter med at lyve. Sandheden er, at hvis den ukrainske hær får ordre til at fortsætte offensiven, ville hæren begå mytteri. Soldaterne er ikke længere villige til at dø.”

Hersh’s anonyme kilde siger også, at krigen fortsætter, fordi Zelenskij insisterer på det. Hverken Zelenskij eller Det Hvide Hus er interesseret i en våbenstilstand eller forhandlinger, der kunne gøre en ende på myrderierne. Stadig ifølge efterretningskilden har den seneste, mislykkede ukrainske offensiv kostet ca. 75.000 ukrainske døde eller sårede.

ANNONSE

Det er lykkedes at erobre et par småbyer, men russerne har blot trukket sig tilbage og ladet ukrainerne komme, hvorefter ”de alle blev slået ihjel”.

Biden-regimets fjendtlighed mod Rusland har, siger Hersh, medført en betydelig splittelse mellem forskellige amerikanske efterretningstjenester, idet CIA stiller sig skeptisk til andre tjenesters optimistiske prognoser om krigens gang.

Hersh er tidligere blevet bebrejdet, at han bruger anonyme kilder. Men han er gennem årtier kommet med så mange afsløringer, at man ikke bare kan afvise ham.

Og under en krig skal man ikke forvente at høre sandheden fra åbne kilder.

ANNONSE