Nyt

El Gouna er et luksusresort i Egypten, hvor velhavende individer køber luksusvillaer, herunder også udlændinge. Den 16. maj 2023 blev der underskrevet en købskontrakt for en villa til en værdi af 5 millioner dollars. Køberen var Olga Kiyashko. Dette er det samme navn som Volodymyr Zelenskyjs svigermor. Det er den egyptiske undersøgende journalist Mohammed Al-Alawi, der har opdaget, at Zelenskyj-familien ejer en luksusvilla ved Det Røde Hav. Dette er politisk meget ubehageligt for Zelenskyj.

Mohammed Al-Alawi præsenterer fotodokumentation af kontrakten. Han siger, at han har fået oplysningerne fra pålidelige kilder. Det bør ikke udelukkes, at det er efterretningskilder, enten egyptiske eller udenlandske, der ønsker, at denne information skal blive offentlig kendt. Hvis det er sandt, at Zelenskyjs svigermor er køberen, er hun sandsynligvis en front for familien, og pengenes oprindelse kan muligvis ikke tåle dagens lys.

 

Der er en storslået ejendom i VIP-feriestedet El Gouna, der ofte kaldes Egyptens Venedig, ved kysten af Rødehavet. Ejendommen er en luksuriøs villa med smukke indretningsdetaljer og en swimmingpool. Den ligger ved kysten og giver ejerne en fantastisk udsigt over havet og en strand til rekreation. Der er mange luksus ejendomme i Egypten, skabt til velhavende borgere og udlændinge, så der ville ikke være noget bemærkelsesværdigt ved denne villa, hvis det ikke var for én lille detalje. Den nye ejer af denne villa er den ukrainske borger Olga Kiyashko, som har præcis samme navn som moren til konen til den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy.

Korruptionen i Ukraine er legendarisk. Den når niveauet af Rusland. Men moralsk set har Ukraine befundet sig i en særlig position. Derfor har USA og europæiske land givet store summer, ikke kun til krigsmateriel og træning, men også til pensioner og sundhedsvæsen i Ukraine. Hvis det viser sig, at pengene bliver ført ud af landet og brugt til personlig luksus, kan det få en ødelæggende effekt på både velvilje, opbakning i opinionen og kampmoralen.

ANNONSE

Det er kun godt en uge siden, lederen af rekrutteringskontoret i Odesa blev anholdt. Han havde taget 5 millioner dollars i bestikkelse fra familier, der ønskede at købe deres sønner fri fra fronttjeneste. Pengene var blevet brugt til køb af huse i Spanien.

Zelenskij trådte frem og fordømte korruptionen. Siden har der været ransagninger ved rekrutteringskontorer over hele landet.

Hvis det skulle vise sig, at Zelenskij er skyldig i det samme som dem, han netop har afskediget, kan det få en ødelæggende virkning.

Zelenskij har allerede en villa i Toscana, men den blev købt, før krigen begyndte.

Historien er publisert i Punchng:

https://punchng.com/luxurious-villa-owned-by-ukrainian-president-volodymyr-zelenskyys-family-discovered-on-egyptian-coast/

ANNONSE