Kunstbilde

Ukjent fotograf, sølvgelatinkopi i Yad Vashem, Jerusalem.

De tre unge menn fra Trebzinia i Małopolskie-fylket (Lille-Polen) er identifisert som (fra venstre mot høyre) Mordechai Reich, Yosef Rosenbaum og Mendel Markowicz. I tiden umiddelbart før krigsutbruddet den 1. september 1939 mobiliserte Polen en million soldater, deriblant over 100 000 jøder. Flesteparten gjorde tjeneste i infanteriet. Mange av dem ble tatt til fange, og ble behandlet svært brutalt.

Etter den tyske invasjonen av Sovjetunionen meldte polske soldater, deriblant mange jøder, seg for tjeneste i Sovjethæren, og en polsk hær ble organisert, ledet av general Władysław Anders (1892-1970). Det er anslått at rundt fire tusen jøder tjenestegjorde i denne hæren. Det er mulig at antallet var større. og at jødiske soldater skjulte sin bakgrunn på grunn av mulige antijødiske offiserer.

ANNONSE

Læs også

Læs også