Nyt

På trods af, at der er over en million muslimer i Italien, er der kun otte moskeer i landet i alt. Det hænger sammen med, at den italienske stat ikke anerkender islam som den officielle religion, og at de efter bedste evne begrænser muligheden for at bygge moskeer.

Mangel på moskeer kompenseres uformelt

Flertallet af muslimer løser mosketørken ved at mødes i uformelle bederum, og det vil Italiens konservative regering sætte en stopper for med ny lovgivning.

Da den italienske stat ikke anerkender islam som en officiel religion, kan Giorgia Meloni og hendes parti Fratelli d’Italia (FdI) bruge dette til radikalt at begrænse, hvilke bygninger der lovligt kan bruges til udøvelse af islam.

FdI har fremsat et forslag til ændring af den italienske byggelov, som, hvis den bliver vedtaget, vil påvirke ombygningen/brugen af ​​garager, lagerbygninger, pakhuse etc. til bederum og moskeer.

– Islamofobisk og forfatningsstridig

Forudsigeligt karakteriserer oppositionspolitikere lovforslaget som islamofobisk og forfatningsstridigt.

Forslaget om at ændre den italienske byggelov blev fremsat af det regerende Fratelli d’Italia. Hvis det bliver vedtaget, vil det tvinge religiøse grupper til at søge om tilladelse til at bruge eksempelvis garager til andre formål end garager. Tanken skulle være, at det vil begrænse spredningen af ​​uregistrerede moskeer i Italien.

ANNONSE

Hvis lovforslaget vedtages, kan steder, der allerede bruges til at tilbede Allah i ikke-godkendte bygninger, blive lukket ved lov.

Lovgivningen forstås i høj grad som en del af Melonis bolværk mod islamiseringen af ​​Italien.

Islam ikke inkluderet

Den italienske forfatning garanterer religionsfrihed, men den anerkender den katolske kirke som “uafhængig og suveræn”. De forskellige religioner er reguleret ved lov baseret på aftaler mellem deres repræsentanter og de italienske myndigheder. Indtil videre er der underskrevet tretten aftaler med forskellige kirker, repræsentanter for hinduer, buddhister, jøder og andre. Der er ikke underskrevet nogen aftale med muslimer.

Vogter af italiensk kulturarv

På trods af at Italien er hjemsted for Europas fjerdestørste muslimske befolkning, blegner landets otte moskeer i forhold til Frankrigs mere end 2.200 og Storbritanniens mere end 1.500.

Opførelsen af ​​moskeer har været et omstridt spørgsmål i Italien i mange år. FdI’s koalitionspartner Lega nyder anseelse for sin kampagne mod nye moskeer med det formål at beskytte den italienske kulturarv.

Lovgivningen behandles i øjeblikket af Parlamentets miljøudvalg. Lignende anti-moske-lovgivning er tidligere blevet foreslået i konservative regioner som blandt andet Lombardiet.

Programmæssig forudsigelig modstand

Både De Grønne og Partito Liberale Italiano (PLI) finder lovforslaget forfatningsstridigt og i strid med religionsfriheden.

I 2019 sagde Meloni nej til oprettelsen af ​​nye moskeer. Hun krævede et register over imamer, og at de skulle prædike på italiensk. Hun ville også vide, hvem der finansierer moskeerne:

 

https://twitter.com/AmyMek/status/1122007154527997952?s=20

 

ANNONSE