Nyt

TV-kanalen CNN Brasil har fått tilgang til videoer fra overvåkningskameraene under stormingen av Planalto-palasset 8. januar iår. De viser hvordan den nyvalgte president Lulas sikkerhetsstyrker åpnet palasset for så å trekke seg tilbake og endatil gi vandalene forfriskninger. Vi ser også at Lulas sikkerhetssjef og gjennom mange år fortrolige, general Marcos Gonçalves Dias, går rolig gjennom palasset mens vandalene herjer.

Bevismaterialet uinteressant for høyesterett

I mer enn tre måneder har høyesterettsdommer Alexandre de Moraes standhaftig nektet å vurdere opptakene fra overvåkningskameraene på presidentpalasset.

Opptakene kunne vært brukt til å identifisere de av aktivistene som hadde opptrådt voldelig, men det later til ikke å være av interesse for dommeren om demonstrantene var voldelige eller ei, for ham er de alle «terrorister» og «kuppmakere».

Hovedet er kun lige begyndt. General Gonçalves Dias trådte tilbage, efter at han blev konfronteret med optagelser, der viser ham gå med “oprørere” kun få meter væk fra præsidentens kontor. Få minutter senere fangede det samme kamera militærofficerer, der tog imod oprørere og delte vand ud.

ANNONSE

Gonçalves Dias afviser, at han samarbejdede med demonstranterne.

– At sammenligne min opførsel med den store uddeling af vand til demonstranterne er absurd. Jeg trådte ind for at foretage anholdelser.

Bolsonaros parti ønsker sagen undersøgt

Bolsonaros Partido Social Liberal har brugt optagelserne til endnu en gang at opfordre til en parlamentarisk undersøgelse af hændelsen:

– Vi har brug for gennemsigtighed, hvis vi skal kunne identificere de egentlige bagmænd.

– Absurde konspirationsteorier

Lulas minister Alexandre Padilha har sagt, at den nuværende regering støtter en undersøgelse:

– Disse optagelser har skabt en ny politisk situation, som får dem, der forsøgte at feje terrorhandlingerne den 8. januar ind under gulvtæppet, til at skabe absurde konspirationsteorier om, at ofrene for terrorhandlingerne er ansvarlige for terrorhandlingerne den 8. januar.

Lige fra begyndelsen har der gået rygter om, at den brasilianske udgave af “Stormen på Kongressen” var iscenesat af Lulas provokatører. Det amerikanske voldsorgie passede simpelthen ikke til Bolsonaros tilhængeres fredelige protester.

“Dræberargumenter”

De, der vovede at stille spørgsmålstegn ved den officielle version af stormen af ​​præsidentpaladset, er blevet mødt med de dræbende argumenter fra “konspirationsteoretikere” og “demokratiets fjender”. Nu har CNN af alle mennesker afsløret Lula.

– Disse opptakene har skapt en ny politisk situasjon som får dem som forsøkte å feie terrorhandlingene 8. januar under teppet, til å skape absurde konspirasjonsteorier om at ofrene for terrorhandlingene har ansvaret for terrorhandlingene den 8. januar.

Efter “oprøret” blev 1159 fanger bragt til det føderale fængsel i Brasilia anklaget for “terrorisme”. I artiklen nedenfor giver en almindelig konservativ brasilianer sin version af, hvad der skete søndag den 8. januar; hvilken fælde de blev lokket i og forholdene i det, han beskriver som en “koncentrationslejr”, hvor Lula har anbragt sine politiske fanger.

– Det var en kæmpe fælde, der blev sat op for lovlydige borgere, der kæmpede for frihed, rene valg og vores elskede Brasilien. Vi er brasilianere, og vi blev forrådt af dem, der burde forsvare os. Vi gik ikke for at ødelægge, vi er fredelige kristne, ældre, kvinder, mænd, børn, oprindelige folk – kort sagt anstændige, lovlydige mennesker.

 

 

ANNONSE