Nyt

 

De fire tadsjikerne mistænkt for at tilhøre en IS-terrorcelle, som onsdag morgen blev pågrebet i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, planlagde at angribe amerikanske militære installationer i Tyskland og personer, som er kritiske overfor islam.

Det melder Der Spiegel.

Ifølge den tyske rigsadvokat havde gruppen spioneret mod en islamkritiker, som var et mulig mordoffer, skriver Die Zeit.

Medlemmene af gruppen, som vil blive sigtet for medlemskab af en terrororganisation, skal have haft kontakt med højtstående IS-funktionærer i Syrien, men også med andre regionale aflæggere af organisationen, oplyser det tyske nyhedsmagasin.

Terrorcellen skal oprindeligt have planlagt at gå til aktion mod myndighederne i hjemlandet Tadsjikistan, for siden at ændre sine planer og i stedet gå til angreb i Tyskland. Medlemmene skal via internettet have bestilt materiale, som kan bruges i fremstillingen af bomber.

ANNONSE

Tyske medier identificerer gruppens leder som den 30 år gamle Ravsan B., som har siddet varetægtsfængslet siden i fjor for ulovlig våbenbesiddelse.

Associates Press (AP) identificerer de fire nylig pågrebne som Azizjon B., Muhammadali G., Farhodshoh K. og Sunatullokh K. I AP-meldingen hedder det også at gruppen allerede havde skaffet sig skydevåben og ammunition, samt at den fængslede Ravsan B. skal have påtaget sig at begå et lejemord i Albanien mod en betaling på 40.000 dollar, som skulle tjene til at finansiere terrorplanerne. Lejemordet blev imidlertid aldrig udført.

 

ANNONSE

Mest læst