Kopierede/fra hoften

Her er en anden overset konsekvens af Hillary Clintons grundløse anklager mod Trump for Ruslands-konspirationer, nemlig at USA’s forhold til Rusland er blevet alvorligt forværret, siden Joe Biden blev præsident

Donald Trumps storpolitiske doktrin hed “Fred gennem styrke”. Ideen er, at USA skal være militært stærkt og beslutsomt nok til at forhindre, at krige overhovedet bryder ud. Som alt andet blev denne trumpistiske ledetråd systematisk fordrejet til at betyde, at Trump ville underminere NATO. Det var tilmed den konklusion, som en tidligere dansk ambassadør i Washington præsenterede i en kommentar i Berlingske, selvom netop han burde vide bedre.

Da Trump for et par dage siden blev spurgt, hvad han ville gøre ved den optrappede situation omkring Ukraine, svarede han, at hvis han havde været præsident, ville det aldrig være kommet dertil. Han ville for længst have nedtrappet de opbragte gemytter ved at slå en handel af med Putin og gjort det klart, at den russiske diktator ikke skulle komme for godt i gang. Og som Trump ustandseligt har understreget, blev USA respekteret, da han sad i Det Hvide Hus.

ANNONSE

Det bliver USA ikke længere efter Bidens æreløse retræte fra Afghanistan. Derfor ser vi, at USA’s modstandere, Rusland, Kina, Nordkorea og Iran, føler sig kraftigt opmuntrede til at fylde de strategiske tomrum, som den affældige Biden-administration har efterladt. USA må tilmed lide den tort, at Tyskland og Frankrig fører deres egne forhandlinger med Putin, da de åbenbart ikke føler sig repræsenteret af Washington. Det er således Biden, der har undermineret NATO og ikke Trump.

Med sin løgnagtige kampagne mod Trump for at være russisk agent er det lykkedes demokraterne at fremstille Rusland som en djævelsk, ondsindet og altdominerende magt, som man ikke kan tale med. Intet under, at Putin har draget sine konsekvenser.

Det er i den forbindelse interessant, at Jake Sullivan, der var aktiv i Hillary Clintons præsidentkampagne og en af bagmændene for hackingen af Trump både før og efter, han blev præsident, nu har jobbet som Bidens sikkerhedspolitiske rådgiver. Man spekulerer på, hvilke råd denne svindler hvisker præsidenten i ørerne.

Der er dog også gode nyheder. En nylig meningsmåling viser, at 66 pct. af de demokratiske vælgere vil have Hillary Clinton undersøgt. I oktober var det kun 40 pct.

Så selvom de amerikanske medier gør, hvad de kan, for at lægge låg over demokraternes forsøg på statskup, synes stanken alligevel at brede sig.

ANNONSE