Hovederne på bloggen

De danske medier er ude af stand til at fortælle om amerikansk politik uden at lyve og fordreje, og det er rigtig grimt at lyve, som Pippi Langstrømpes ven Annika bemærkede. Således har TV2 netop offentliggjort et Ritzau-telegram med overskriften

”Selverklæret antiwoke-ideolog tager kampen op mod Trump”.

Der er tale om den succesrige forretningsmand og forfatter Vivek Ramaswamy, som ganske rigtigt netop har bekendtgjort, at han stiller op som republikansk præsidentkandidat. Det skete under et interview på Fox News, hvorunder han ikke omtalte Donald Trump med et ord. Derimod anførte han adskillige grunde til, at han kandiderer:

Han vil bl.a. gøre op med ”affirmative action”, det system, der giver særbegunstigelser til udvalgte minoriteter, og han vil tilbage til et system, hvor mennesker belønnes for personlige kvalifikationer og indsats – og ikke for at tilhøre en bestemt gruppe.

ANNONSE

Ramaswamy går også til kamp mod klima-ideologien, som han betegner som en ”sekulær religion”. Han vender sig mod woke-ideologien og vil forsvare ytringsfriheden. Der skal også gøres op med formålsløse krige. USA skal i stedet koncentrere alle kræfter på at befri sig fra den økonomiske afhængighed af Kina. Ramaswamy vil også indsætte det amerikanske militær ind mod de mexicanske narkokarteller og sikre USA’s grænser. Først og fremmest vil han styrke bevidstheden om, hvad det vil sige at være amerikaner. Det skal være ”Amerika først” hele vejen, og det indebærer, at man skal imødegå det statslige bureaukratis bestræbelser på at kontrollere borgerne.

Altså et temmeligt omfattende politisk program, som TV2 og Ritzau sammenfatter med den konstatering, at han vil tage kampen op mod Trump. Sådan kunne man også beskrive dansk politik: Politikere med et andet program end Mette Frederiksen, tager kampen op mod Mette Frederiksen. Det er nemt at være journalist i dag.

Ritzau og TV2 anser tydeligvis Ramaswamy for at være en skummel og farlig person – det er enhver republikaner, der nægter rette ind efter ordrer fra det stadigt mere rabiate demokratiske parti. De to danske medier kan derfor også citere venstrefløjsorganet Politico for, at han er “selverklæret intellektuel godfather i antiwoke-bevægelsen”. Vi husker Godfather fra filmen, og han var ikke sød.

Og for yderligere at understrege, hvor modbydelig Vivek Ramaswamy er, giver Ritzau/TV2 denne definition af woke: ”Udtrykket “at være woke” kan oversættes til det danske ord “vågen” og betyder som regel en øget opmærksomhed på social og racemæssig uretfærdighed.” Hvis man er anti-woke, er man således per definition modstander af social og racemæssig retfærdighed.

Bortset fra det betyder woke ikke vågen. Det hedder på engelsk awake. Woke er gadeslang og står nu for den såkaldte cancel-kultur, som bl.a. går ud på at benægte de biologiske skel mellem mænd og kvinder, indoktrinere børn til at få foretaget medicinsk og kirurgisk kønsskifte, anbringe mandlige voldsforbrydere i kvindefængsler, opdrage skolebørn til at hade USA og opdele dem i grupper efter race, som skal sættes op mod hinanden. Desuden skal man omskrive gamle bøger, så vi forskånes for fornærmende og farlige udtryk – som Orwell beskrev det.

Men det bliver alt for kompliceret for danske journalister. Så hellere holde sig til den gennemprøvede recept: Biden god. Trump ond. På den måde bliver det også meget nemmere for den travle dansker at følge med i amerikansk politik.

Entrepreneur Vivek Ramaswamy: I Am Running for President of the United States (VIDEO)

 

 

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria