Hovederne på bloggen

Den netop valgte næstformand for Nye Borgerlige har besluttet at trække sig efter at være blevet knækket af en mediestorm. Ergemanns brøde er at have skrevet en række ubetænksomme betragtninger om covid og vaccinepusherne – tydeligvis i frygt og raseri.

Den afgåede næstformand har beklaget sine udbrud, men det er aldrig nok, når sagen gælder en fremtrædende person fra højrefløjen. Typer som Søren Pind og Stine Bosse kan sige præcis, hvad de vil af urimeligheder, uden at nogen krummer et hår på deres hoved. Og de behøver end ikke at sige undskyld. Pelle Dragsted fra Enhedslisten er fortsat højt anset på TV efter at have rost de kommunister, der ødelagde Venezuela.

For rigtige højreorienterede – til forskel fra dem, der kalder sig borgerlige, men altid går socialisternes ærinde – gælder, at de aldrig på tryk, i tale, i private henvendelser, i telefonen eller i en sluttet kreds skal udtale noget, som de ikke ønsker at se på forsiden af venstrefløjens presse, dvs. hele pressen. Tilhører man derimod den brede venstrefløj fra Pelle Dragsted til Søren Pind, kan man te se sig, som man vil. Det får aldrig konsekvenser, for man er jo på den rigtige side.

ANNONSE

Nye Borgerlige skal nu have en ny næstformand, der naturligvis vil blive udsat for samme behandling som Henriette Ergemann. Alle har på et tidspunkt sagt noget dumt, og det skal journalisterne nok finde. Især når det gælder deres ideologiske modstandere, som de efter amerikansk forbillede vil have elimineret.

Man kan kun beklage, at Nye Borgerlige ikke slog kreds om Henriette Ergemann og umisforståeligt meddelte, at NB selv bestemmer, hvem der skal lede partiet.

Det er nok tvivlsomt, om et parti, der ikke kan modstå en mediestorm, vil kunne overleve.

ANNONSE