Kommentar

Den tidligere FN-ambassadør og guvernør i South Carolina åbnede sin præsidentkampagne med en brandtale i den historiske by Charleston og lod nogen tvivl tilbage om, hvilken platform hun agter at kandidere på.

Det var ”Amerika først” for alle pengene. USA har ikke set sin bedste tid. Det er politikerne, der har set deres, sagde hun under sine tilhængeres jubel. Haley afviste også al snak om, at USA er racistisk – som demokraterne påstår ved enhver lejlighed. Intet kunne være fjernere fra sandheden, sagde hun og gjorde atter opmærksom på, at hun er datter af indiske immigranter, som kom til USA, fordi det er verdens bedste land.

Til Joe Biden, der har kaldt det kommunistiske Kinas opstigning en god ting – og som personligt har beriget sig ved at sælge ud af amerikanske interesser til Beijing – havde hun et særligt budskab: Under hendes præsidentskab vil Kina ende på historiens askebunke. Det må gyse ikke bare hos de demokratiske og republikanske politikere, der i årevis har hygget sig med at være flinke over for Kinas kommunistiske parti, men også blandt de mange førende amerikanske universiteter, der har modtaget store summer fra Beijing for at gå Kinas ærinde, og ikke mindst hos de store amerikanske selskaber, der har tjent tykt på at eksportere amerikanske arbejdspladser til ”Riget i midten”.

ANNONSE

Med denne politik kan Nikki Haley forvente at få hele Den Dybe Stat og indflydelsesrige politikere fra begge de store partier på nakken. Hun kan regne med, at Biden-administrationen vil mobilisere alle statens magtmidler – Justitsministeriet, FBI, de systemtro ”eksperter”, Big Tech, Wall Street og medierne – der ikke vil sky noget middel for at komme hende til livs – som de har gjort med Donald Trump.

Også det republikanske partis inderkreds har grund til nervøsitet. Nikki Haley fremhævede under sin tale, at republikanerne har tabt det folkelige flertal ved de seneste syv valg ud af otte, og at det ikke har kunnet vinde folkets tillid.

Det skal blive interessant at følge en kandidat, der på den måde har kastet handsken til både indre og ydre fjender. Vi får se, om hun kan modstå det had, de løgne og de beskidte tricks, der vil blive mobiliseret mod hende.

https://www.foxnews.com/politics/haley-supporters-love-her-chances-2024-gop-presidential-primary-would-see-woman-nominated

ANNONSE