Kopierede/fra hoften

Nikki Haley, som er tidligere republikansk guvernør i South Carolina og tidligere FN-ambassadør, forventes at starte sin præsidentkampagne i morgen. Hun har allerede lavet sin kampagnevideo.

Budskabet er nationalistisk: USA er verdens bedste land og skal igen vise styrke over for diktaturstaterne. Hun afviser venstrefløjens konstante beskyldninger mod USA for at være uopretteligt racistisk. Samtidig vender hun sig mod The Washington Establishment, som har svigtet almindelige amerikanere igen og igen, og hendes budskab er tydeligvis rettet mod såvel demokrater som republikanere – altså stort samme position som Donald Trumps.

Som født af indiske indvandrere fremhæver hun, at hun hverken er sort eller hvid, men ”noget andet”. Så må vi se, om hun undgår at blive beskyldt for at ville fremme ”hvidt overherredømme” – en anklage, som demokraterne rutinemæssigt retter mod enhver, der opponerer mod partiets stadigt mere venstrerabiate politik – uanset om de er sorte, hvide eller midt imellem.

De foreløbige meningsmålinger giver ikke Nikki Haley mange chancer over for topkandidaterne Donald Trump og Ron DeSantis, men det kan ændre sig, hvis hun undgår at lave fejl eller skandaler. Haley har da også erklæret, at hun aldrig har stillet op til et valg, som hun ikke har vundet. Hvis Joe Biden gør alvor af at genopstille til valget i 2024, gør hans dukkeførere nok klogt i ikke at lade den lallende olding debattere med den velformulerede, 51-årige eks-guvernør

ANNONSE

Det vil givetvis være en fordel, at hun er kvinde, og at hun som andengenerations amerikaner med slagkraft kan fortælle om den amerikanske drøm, som hun selv har gjort til virkelighed.

Hvad med en kombination af Trump og Haley eller Haley og DeSantis?

https://www.axios.com/2023/02/14/nikki-haley-2024-presidential-campaign-video

ANNONSE