Kommentar

En tryksag ved navn Berlingske, der engang gjorde det ud for at være en avis, har sendt to reportere til USA, hvor de har lært at efterplapre det demokratiske partis vigtigste programpunkt op til valget, som er, at ”demokratiet kan være på spil”, som der står hen over dagens forside. Hvis republikanerne vinder, er det slut, må vi forstå.
Det Berlingske Officin må have godt med penge, siden man valgte at sende folk helt til Arizona for at optræde som demokratiske talerør, når de ligeså godt kunne have gjort det på kontoret i Pilestræde.
Nu har de altså været i Arizona, hvorfra de kan fortælle, at de republikanske kandidater til posterne som statens guvernør, indenrigsminister og justitsminister alle påstår, at præsidentvalget i 2020 var snyd. Og det er for galt, må man forstå. ”Hvis det amerikanske demokrati kollapser, kan det meget vel begynde her i ørkenen” – altså Arizonas ørken.
Donald Trumps modstandere gør ellers ingen hemmelighed af, at Bidens ”sejr” skyldtes lyssky metoder, som de blev beskrevet i en opsigtsvækkende artikel i Time den 4. februar 2021. Overskriften lyder i oversættelse: ”Den hemmelige historie om skyggekampagnen der reddede 2020-valget”. Men det har de ikke hørt om på Berlingske.
Heller ikke om Facebook-chefen Mark Zuckerberg, der har indrømmet, at han undertrykte historien om Biden-familiens korrupte forretninger i Kina og Ukraine efter opfordring fra FBI. En meningsmåling efter præsidentvalget viste, at mange vælgere ville have stemt anderledes, hvis de havde kendt sandheden om det demokratiske forbrydersyndikat.
Man spekulerer på, hvad Berlingske vil bringe på forsiden, hvis republikanerne som forventet erobrer flertallet i Kongressen. Hvad med: ”Fascismen sejrede i USA” eller ”USA går en grum tid i møde mener eksperter” eller ”EU truer med at afbryde forbindelserne til USA”?
Man kan jo ikke nøjes med at konstatere, at republikanerne vandt, når man har bildt læserne ind, at verden, som vi kender den, ville bryde sammen i tilfælde af et demokratisk nederlag.
ANNONSE