Kommentar

Hvis det ikke var så sørgeligt, ville det være til grin.
Mens Danmarks Radio kan melde om danskere, der står i kø for at få hjælp af godgørende organisationer, fordi de ikke både kan sætte mad på bordet og betale deres el- og varmeregninger, vil Jakob Ellemann give yderligere 60 milliarder til ”den grønne omstilling” – den omstilling, der har medvirket til at gøre livet surt for så mange.
I stedet for at sørge for en sikker og billig energiforsyning, har skiftende regeringer og folketingsflertal slået på tromme for den ”grønne” energi, der virker som vinden blæser, samtidig med, at de har kvalt Danmarks olie- og gasproduktion og ikke vil høre tale om kernekraft. Og nu vil Venstres leder altså have mere af det samme i håbet om, at det vil trække stemmer til hans skrantende parti. Det er en strålende ide i lyset af, at han hermed vil konkurrere med seks-syv andre partier, som også støtter det grønne vanvid med hud og hår.
Det enkle spørgsmål er, hvorfor energipriserne overhovedet skal stige. Fik vi ikke at vide, at vindmøller og solceller var vejen frem, så hvorfor kan de ikke levere den ”vedvarende” energi, der er brug for? De politiske genier, der har skaffet os denne misære på halsen, vil svare, at det tager nogen tid, før der bliver tilstrækkeligt med vindmøller.
Alligevel har de skyndt sig at spænde ben for den traditionelle energi, inden der kom nok af den nye.
Men frygt ikke, for flere politikere vil nu give julehjælp til familier, der ikke kan betale deres regninger. Energi kan de ikke love, men de kan i det mindste uddele penge, som vil få inflationen til at stige og dermed yderligere udhule borgernes købekraft – hvorefter der skal uddeles endnu flere penge, som vil få inflationen til at stige, som vil få …
Mens denne travesti går over scenen, håber politikerne, at vælgerne vil rette opmærksomheden mod Putins uforlignelige ondskab. Vinteren bliver kold, men vi kan i det mindste varme os ved tanken om, at bomberne springer i Ukraine.
To spørgsmål vil melde sig efter tæppefald: Hvordan og med hvilket formål lykkedes det at bilde folk ind, at mennesket styrer klimaet? Og hvorfor hadede 99 ud af 100 danskere Donald Trump, der aldrig ville have tilladt energikrisen at bryde ud, og som ville have sat Putin en sådan skræk i livet, at han aldrig ville være gået til angreb?
ANNONSE