Nyt

 

Mindst 76 mennesker har mistet livet på mindre end to uger, fordi de demonstrerer mod de islamistiske mullahers regime og hijab-tvangen. Men det har absolut intet med religion at gøre, siger Tysklands grønne udenrigsminister.

Det, der udløste de landsdækkende protester, var, at den unge kurdiske kvinde Mahsa Jina Amini (22) blev slået ihjel af “sædelighedspolitiet” i Teheran den 16. september, fordi hun angiveligt bar sin hijab forkert. Hun brød dermed ayatollahernes regler. Politiet siger, at Amini døde af hjertesvigt, men få tror på det. Vidner skal have set hende blive tævet af politiet.

Men for Tysklands udenrigsminister Annalena Baerbock (41) fra Die Grünen (De Grønne) har Aminis død intet med religion at gøre, skriver Bild.

Torsdag sagde hun følgende i det tyske parlament Bundestag (forbundsparlamentet):

– Med al respekt for kulturelle og religiøse forskelle. Når politiet slår en kvinde ihjel, fordi sædelighedspolitiet mener, hun ikke har sin hijab ordentligt på, har det intet, absolut intet, med religion eller kultur at gøre. Så er det simpelthen en frygtelig forbrydelse.

ANNONSE

Selvfølgelig var det en forbrydelse. Men det var en forbrydelse, der har sin baggrund i et religiøst tyranni. Så har det faktisk noget med religion at gøre. Islam fører til groft overgreb hver dag i snesevis af lande.

Baerbock får kritik. Bild beskriver udtalelsen om, at det islamiske moralpoliti i Iran intet har med religion at gøre, som “bizar”.

De beskriver det som irriterende, at Tysklands kommissær for familieanliggender, kvinder og unge skriver på Twitter, at Baerbocks udtalelse er krystalklar.

Christoph de Vries, der repræsenterer CDU i parlamentet, mener, at både Lehmann og Baerbock benægter virkeligheden.

– Dette er ikke kun en total fornægtelse af virkeligheden, Sven Lehmann og Annalena Baerbock, men en hån mod kvinder, homoseksuelle og oppositionelle, der har været ofre for dette gejstlige, islamiske Mullah-regime i årtier, skrev de Vries på Twitter.

Lehmann repræsenterer også Die Grünen. Han er i øvrigt homoseksuel, og går ifølge Wikipedia under øgenavnet “the queer commissioner”. Han har derfor en holdning, der kan føre til dødsstraf i Iran. Men det har ikke noget med religion at gøre for disse grønne politikere.

FDP-politikeren og den tysk-iranske publicist Saba Farza er også kritisk.

– Siden 1979 har sharia-loven kvalt iranske kvinder – i ordets sandeste betydning! Og Baerbock mener, at det ikke har noget med religion at gøre, hvis iranske kvinder blev påført tvungen hijab i menneskeforagt?

– Baerbocks tale missede pointen. Hun skulle virkelig have leveret i dag og sagt: Vi skylder befolkningen i Iran og vores eget demokrati fuldstændig isolation fra dette islamistiske diktatur.

 

 

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE