Kommentar

Woke-ideologien er præget af en ekstrem moralisme. Der er kun ét svar, og andre meninger tolereres ikke. Den fremherskende sandhed skal sejre. Et demokrati er i dårlig form under et sådant system.

Det tvivlsomme er, at dette nu udspiller sig under en krig. EU og USA opfører sig, som om de har trumfkortene på trods af, at alle ved, at vi er på vej mod en kold vinter. En krigsvinter. Men det er, som om politikerne er uvidende om sammenhængen mellem temperaturen i stuen, suspension og politikken over for Rusland.

Den delvise mobilisering var ikke et tegn på styrke, det var et tegn på svaghed. Krigen er gået dårligt, fordi Putin behandler sine soldater som engangvarer. Putin driver et kleptokrati, og kleptokraterne spørger kun: Hvad giver det mig?

ANNONSE

Det er derfor, russerne undgår indkaldelser som pesten. Det siges, at de har besøgt læsesalene på universiteterne og hentet unge reservister ud. Det er måske en falsk historie, men det er nok til at få dem, der kan ville, ud af Rusland. Hvad laver Finland? Lukker grænsen.

Gennem hele efterkrigstiden har de, der har ligget i skyggen af ​​Sovjetunionen, måttet tage hensyn til deres store nabo. Hverken Finland eller de baltiske stater kunne modsige Sovjetunionen. Denne modsigelse går langt tilbage, helt til det tsaristiske Rusland.

Men nu er hensyn og forsigtighed vendt til deres modsætning: Rusland skal straffes. Dette er udtrykkeligt sagt af amerikanerne. Kyiv siger, at før der sker noget, før nogen aftale indgås, skal Rusland straffes. Det lyder helt umuligt, at Putin skulle finde sig i at blive stillet for en domstol og dømt.

Krigen i Syrien varede i otte år. Assads regime begik en række krigsforbrydelser. Så vidt vi ved, er han endnu ikke blevet tiltalt af Den Internationale Straffedomstol.

Hvis politikerne forlader realpolitikkens verden, hvilken verden er de så i? ”The Woke World”, hvor du selv bestemmer regler og straffe.

Men dette er ikke den virkelige verden.

Europa er stadig afhængig af russisk gas for at komme igennem vinteren. Norge har ikke kapacitet til at erstatte den russiske.

Europa og USA fører en proxy-krig. Ukraine ville hverken være i stand til at forsvare sig selv eller gå i offensiven uden vestlige våben.

Sådan en rolle kræver forsigtighed: Hvilke kort har vi? Hvad er vores svagheder? Hvor er vi sårbare?

Svaret er energi. Men EU opfører sig, som om der ikke er nogen sammenhæng mellem straffeforanstaltninger, våben og temperaturen i stuen.

Det blev opdaget for sent, at Putin sad med knuden og begge ender på rebet. Nu er det som om du vil gentage fejlen igen. Man gør ikke kun Rusland, men også russerne, til en paria. Fjernelsen af ​​monumenter til Anden Verdenskrig, afvisningen af ​​visum og truslen om at fratage Rusland dets plads i Sikkerhedsrådet, strider mod russisk identitet og nationalfølelse. Vil man gøre dette til en krig, hvor man opildner modsætningerne mellem slaver og vesteuropæere, mellem et afkristnet Europa og det ortodokse, mellem et Europa, der har invaderet Moder Rusland to gange? Alle disse historiske modsætninger er essensen af ​​identitetspolitik. Ukraine har fjernet navne som Pushkin og Bulgakov fra gader og pladser. Kommunisme var en form for woke ideologi, og den er relateret til nutidens ideologi.

Vækkelser er farlige i politik.

Putin har misforvaltet Rusland, og som vi ser, også militæret. Han overlever kun takket være indkomsten fra energi.

Men en woke-krig kan give Putin den mobiliserende magt, han mangler: Hvis det bliver en krig mellem et afkristnet Europa besat af ideologisk overlegenhed og moralsk renhed, der lukker Ruslands grænser, kan det tvinge nok russere i Putins arme til, at der vil komme en nyt fædrelandskrig.

Så er russerne i stand til at udholde lidelser, som nutidens europæere ikke engang kan forestille sig. Så er café- latte tiden overstået.

Så har vi ikke engang taget Bidens politik i betragtning, som med hans nedlukning af olie og gassen var med til at drive priserne skyhøje længe før invasionen. Dette kombineret med udskrivningen af ​​5.000 milliarder dollar skulle skabe inflation, som nu truer med at udløse en finanskrise af ukendte proportioner.

Ligesom børserne i Europa faldt også New York-børserne fredag. Det sker, efter at flere centralbanker i denne uge har hævet renten og advaret om en recession.

Dow Jones-indekset faldt med 2,7 pct., mens Nasdaq faldt med 3 pct. Det bredere S&P 500-indeks faldt 2,9 procent og er nu på sit laveste niveau hidtil i år.

Europæiske aktier faldt lige så meget eller mere, efter at en foreløbig rapport antydede, at forretningsaktiviteten havde det værste månedlige fald siden starten af ​​2021.

FN advarer mod en fødevarekrise. De ønsker derfor, at sanktionerne mod russisk kunstgødning ophæves.

Russiske landbrugsprodukter og kunstgødning må ikke forhindres i at nå verdensmarkedet for at undgå en global fødevarekrise, siger FN’s generalsekretær.

– Det er vigtigt, at alle myndigheder og den private sektor arbejder sammen om at bringe produkterne på markedet, sagde generalsekretær António Guterres under et besøg i Istanbul.

FN og Tyrkiet formidlede aftaler mellem Rusland og Ukraine, der gjorde det muligt at eksportere millioner af tons korn fra ukrainske Sortehavshavne, som Rusland havde blokeret.

Aftalen garanterer også, at Rusland kan eksportere sine landbrugsprodukter og kunstgødning, som alligevel aldrig har været underlagt vestlige sanktioner.

Guterres påpeger, at russisk eksport stadig står over for forhindringer, og han understregede, at hvis kunstgødning ikke når verdensmarkedet i løbet af året, kan der være global fødevaremangel næste år.

– At få mere mad og gødning ud af Ukraine og Rusland er afgørende for at berolige markederne og sænke prisen for forbrugerne, siger Guterres. (NTB) Søndag den 21. august.

Venstre hånd ved ikke, hvad højre hånd laver. Det underminerer moral og regeringsførelse. Det er det, woke drejer sig om: Moral løsrevet fra virkeligheden.

ANNONSE