Doc-TV

Vi fortsetter samtalen med Hogne Hongset, denne gang om elektrifisering av sokkelen. Stortinget vedtok i 2014 at sokkelen skal elektrifiseres, men arbeidet er ikke fullført. Det selges som et ledd i arbeidet med å få ned Norges CO2-utslipp. Men det man ikke snakker om er at det som kuttes hjemme, forskyves til utlandet.

Gassen som spares på norsk sokkel kan selges til utlandet, og der kommer også utslippene. Men det er ikke hele historien. Strømmen som sendes ut på sokkelen må tas fra et sted. Den kan ikke eksporteres som grønn energi. Det skjer dermed et eksportbortfall som må kompenseres. Det skjer med kullkraft og dermed er man like langt.

Utslippene øker.

 

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

ANNONSE