Nyt

                      

Et møde i FN’s Menneskerettighedsråds sociale forum, der finder sted i Genève på torsdag, ledes af Irans FN-ambassadør Ali Bahreini.

Ifølge FN er temaet for mødet de bidrag, som videnskab, teknologi og innovation kan yde til fremme af menneskerettighederne, især efter corona-pandemien.

Protester mod valget af den iranske ledelse af mødet kom allerede i maj, hvor beslutningen om mødeledelsen blev truffet, men har fået ny aktualitet efter den iranskstøttede terrororganisation Hamas’ nedslagtning af israelske civile den 7. oktober.

Blandt de skarpeste kritikere er organisationen UN Watch, der minder os om de mange grove menneskerettighedskrænkelser, som det iranske regime selv er ansvarlig for.

Iran, der længe har henrettet homoseksuelle, har på det seneste også henrettet folk, der har demonstreret mod regimet, ikke mindst efter at 22-årige Masha Amini, der sidste år blev anholdt, fordi hun ikke bar hijab, døde i varetægt hos sædelighedspolitiet. For nylig led også 16-årige Armita Geravand samme skæbne.

USA trak sig ud af FN’s Menneskerettighedsråd i 2018, da Trump-administrationen blandt andet karakteriserede organisationen som hyklerisk og anti-israelsk. Beslutningen blev omgjort ved, at Joe Biden tog over som præsident.

ANNONSE

Rusland blev udelukket fra rådet efter invasionen af ​​Ukraine.

Rådet har fordømt Israel flere gange end noget andet land i verden.

 

ANNONSE