Kommentar

Det hører til et af tidens mærkeligste fænomener, at jo mere katastrofal Biden-administrationens politik viser sig at være, des mere populær bliver Biden. Han er tydeligvis både legemligt og kognitivt svækket og kan knapt selv finde vej ned af en talerstol. Samtidig bliver hans bandbuller mod enhver, der ikke støtter ham, stadigt mere umådeholdne. Hans seneste taler har formet sig som hadorgier rettet mod de 75 millioner, der stemte på Donald Trump. Med fortrukket ansigt udsteder han fatwaer mod politiske modstandere, som han beskriver som voldsmænd, terrorister og undergravere af demokratiet.
I det nye demokratiske verdensbillede er halvdelen af amerikanerne ikke borgere, man kan være politisk uenige med, men skadedyr, der skal elimineres med alle midler. Hvis man sår tvivl, om valget er gået rigtigt til, hvis man støtter Trump eller udtrykker utilfredshed med den lokale skolebestyrelse, bliver man nu rubriceret som terrorist og kan forvente besøg af FBI, der på ingen tid er omdannet til et amerikansk Stasi, hvis opgave er at holde enhver opposition nede. Talrige af disse ”terrorister” bliver i disse dage anholdt og må forvente anklager for forkerte meninger. Det gælder bl.a. snesevis af Trumps advokater og medarbejdere.
Det overraskende er, at det demokratiske partis strategi bærer frugt. Selv om partiet ikke har bedrifter at gå til valg på – hvis man ser bort fra inflationen, den eksploderende kriminalitet, ophævelsen af USA’s sydgrænse og den katastrofale udenrigspolitik, der ledte til krigen i Ukraine, og som snart giver Irans mullaher kernevåben – viser de seneste meningsmålinger, at Biden bliver stadigt mere populær, og at demokraterne har en god chance for at bevare flertallet i Kongressen ved midtvejsvalget i november. For rationelt tænkende kan det forekomme uforklarligt, men i virkeligheden er der tale om et kendt massepsykologisk fænomen, som har manifesteret sig talrige gange op gennem historien. Senest med nazismen, som havde held til at fokusere tyskernes opmærksomhed på nogle få indbildte trusler fra fjendtlige magter, hjemlige forrædere og frem for alt jøder.
Samme fænomen i dag. Amerikanerne skal lære at se bort fra deres personlige problemer med at betale for maden, benzinen og energien og negligere den eksploderende kriminalitet og i stedet koncentrere sig om hadet til Trump og hans tilhængere – et had, der får alt andet til at blegne. Det er som i hypnose, der går ud på at få den hypnotiserede til at koncentrere al opmærksomhed på en enkelt ting, f.eks. et pendul, og således bringe ham i en tilstand, hvor enhver fornemmelse af den ydre verden forsvinder. Når det sker, kan man få den hypnotiserede til at tro på hvad som helst, herunder at republikanere er satans yngel. Dette massepsykologiske fænomen leder uvægerligt til et totalitært samfund.
Det er tvivlsomt, om Joe Biden selv har åndsevnerne til at udtænke denne politiske strategi, men de bagmænd, der støber kuglerne, er givetvis helt på det rene med metodens fordele. I den herskende klasse, som styrer det demokratiske parti, tror de næppe selv på deres påstande om, at Trump skulle udgøre en dødelig fare for USA, men de er helt opmærksomme på, at hans ”Make America Great Again” (MAGA) er en fare for deres eget herredømme og deres egne profitinteresser. Derfor støtter de med betydelige økonomiske midler indoktrineringen, der virker upåklageligt.
Vi kender også fænomenet herhjemme, hvor store dele af befolkningen er villige til at sætte alt til side og acceptere ethvert statsindgreb i kampen for ”klimaet” eller for at bekæmpe nye epidemier. Fidusen er at få folk til at glemme magthavernes katastrofale politik, som har bragt Europa til randen af undergang. Vi skal i stedet lære at elske de ledere, der beskytter os mod helvedes flammer.
ANNONSE