Kopierede/fra hoften

Da jeg søndag eftermiddag hørte, at der var skyderi i Field’s tænkte jeg straks indvandrerbandeopgør eller islamisk terror – muslimer. Da det første billede kom frem af den anholdte gerningsmand, tænkte jeg Incel-typen. Da jeg så den 22-åriges Youtube-profil (og Instagram-ditto), så sluttede jeg spontant, at vi havde at gøre med en psykisk syg mand, og at han i øvrigt begik ugerningen alene. Noah Esbensen er navnet. Jeg har sløret hans foto.

“Der er ikke noget, der peger på, at den mistænkte har arbejdet sammen med andre, eller har fået hjælp fra andre.” (Søren Thomassen, chefpolitiinspektør, Københavns Politi, jf. DR.dk, 4. juli 2022)

Man hører, at han skød tilfældigt ind i en mængde (ikke skød en muslim han usammenhængende talte med), ofrene er af begge køn – både danskere og udlændinge. Field’s er meget multikulturelt, så skulle der være en eller flere muslimer blandt ofrene, så bliver det ikke nødvendigvis anti-islamisk terror. Ifølge medierne så er de tre dræbte henholdsvis ‘en 17-årig dansk mand, en 17-årig dansk kvinde og en 47-årig mand med russisk statsborgerskab’, og de alvorligt sårede ‘en 40-årig kvinde og 19-årig kvinde’, samt ‘en 50 årig-mand og en 16-årig kvinde’ med svensk statsborgerskab.

“I skrivende stund er der dog ikke noget, der tyder på, at der tale om en terrorhandling, oplyser Søren Thomassen:

– Der er ikke noget i vores efterforskning, der kan underbygge, at der er tale om en terrorhandling.

Ifølge politiet er den 22-årige kendt i psykiatrien.” (DR.dk, 4. juli 2022)

Jeg har gravet dybt i sagen, og absolut intet i hans online-aftryk indikerer at der har været et ideologisk sigte. At dømme efter videoer oploadet lørdag og søndag, så havde han planlagt et ’suicide by cop’. At ende sit liv med politiets assistance. ‘Quetiapin doesn’t work’, har han tilføjet en af videoerne, et meget anvendt medicin i psykiatrien mod schizofreni og maniodepressivitet.

ANNONSE

Gerningsmanden følger 50+ kanaler på Youtube, og ikke en af dem kan betegnes som højreorienteret. Han følger omvendt flere ‘liberale kanaler’, den venstreorienterede Trumpbashende komiker John Oliver, og en veganerkanal.

Den slags kildestyrede detaljer preller fuldstændigt af på herboende muslimer, og selv for en hærdet debattør som undertegnede, er jeg alligevel overrasket. Herunder et opkog…

– Det er terror, manden gik efter muslimer

– Gerningsmanden gav udtryk for hvid supremacisme

– Gerningsmanden er medlem af Stram kurs

– Der er fire hvide gerningsmænd

– Gernengsmandens far er nazistisk rocker

Det er ikke bare tilfældige muslimer, men også medievante.

 

ANNONSE