Kunstbilde

Ivar Arosenius (1878–1909)
Tusjlavering på papir, 10 x 13,5 cm, Göteborgs konstmuseum.

Den største samling, noe i underkant av fire hundre katalognummer av Ivar Arosenius’ verker finner vi i Konstmuséet i hans hjemby Göteborg. Mesteparten er tegninger og skisser. og bare en liten del, for det meste malerier, er utstilt i Arosenius-rommet.

Her er han klart i sitt noe ondskapsfulle hjørne, og karikerer av hjertens lyst.

Men det skal også understrekes at den svenske salmeskatt, spesielt de religiøse folketoner, ofte er stor musikk. Gunnar Idenstam spiller Fäbodpsalm från Sollerön (i Siljan, Dalarna) på det store orgel i Hedvig Eleonoras kyrka i Stockholm. Melodien, som i jazzpianisten Jan Johanssons (1931–1968) album Jazz på svenska (1964) kalles Visa från Utanmyra, presenteres her i Bengt Granstams arrangement for orgel.
ANNONSE

Læs også

Mest læst

Læs også