Nyt

Forleden meldte forperson for Copenhagen Pride Lars Henriksen sig ind i Frie Grønne, og proklamerede at han var at finde på stemmesedlen til det kommende folketingsvalg. “Vanviddet og fremmedhadet må simpelthen have en ende.”, skrev han for et par måneder siden på Facebook, og så sent som i sidste beklagede han at LGBT’ere måtte google feriedestinationer for at finde ud af, hvor de kunne være uden at risikere ‘at blive slået ihjel’. ‘Mine tanker og støtte går til Oslo Pride’, skrev han her til formiddag efter gårsdagens terrorangreb i Oslo.

En 42-årig mand dræbte to og sårede 19, da han skød vildt omkring sig ved natklubben London Pub. En bar der på Instagram lanceres som ‘Gay headquarters since 1979’. Som en konsekvens af terrorangrebet er Oslo Pride 2022 aflyst. Detaljer om den anholdte fra norske VG – Skytingen i Oslo: Dette vet vi om den siktede.

“42-åringen som er pågrepet etter skytingen i Oslo i natt, er tidligere dømt for grov vold og oppbevaring av narkotika. … På en pressekonferanse lørdag formiddag bekrefter politiet at mannen som er siktet er kjent både for politiet og PST fra tidligere. …

Mannen kommer fra den kurdiske delen av Iran, og kom sammen med familien til Norge som flyktning da han var barn. Han er norsk statsborger og er bosatt i Oslo.”

“Jeg gik bagerst i Nørrebro Pride, fordi jeg er hvid. … Som hvide i demonstrationen vidste vi nemlig godt, at alt ikke altid handler om os. Jeg oplevede ikke, at nogen havde et problem med at stille sig bagerst og dermed give plads til dem, der i mange af livets andre arenaer går bagerst. Som hvide i demonstrationen vidste vi nemlig godt, at alt ikke altid handler om os.” (Martin Dover, Piopio, 2020)

ANNONSE