Kommentar

Søren Pape er ellevild over den tidligere kristendemokrat Isabella Arendts beslutning om at melde sig hos De konservative og tilmed opstille for partiet ved kommende folketingsvalg. Man forstår på Pape, at en person som Isabella lige er, hvad K har brug for.
Det forstår man godt, hvis formandens ambition er at overgå De radikale i politisk korrekthed. Her passer den unge Arendt som fod i hose.
Hendes politiske filosofi fremgik af en kommentar i Kristeligt Dagblad den 27. april 2019, da hun var Kristendemokraternes næstformand – eller hedder det næstforkvinde?
Her vendte hun sig mod ”nationalnostalgiske” holdninger, da de stred mod hendes ”menneskesyn og værdier” og var udtryk for ”et desperat forsøg på et opretholde en dannebrogsfarvet facade”.
Regeringen, DF og Socialdemokratiet havde ifølge den kristne ungmø ”vist Danmark fra sin grimmeste side” ved ikke at udvise næstekærlighed mod indvandrere, der i stedet skulle mødes med ”menneskelighed frem for utålelige forhold”. Med tilstrækkelig næstekærlighed viser man nemlig sit danske sindelag.
”Det er ikke vigtigt”, fortsatte den kristelige næstforkvinde, ”hvor langt skægget er, eller om du har tørklæde på. … I nytilkomne skal for alt i verden ikke lære af de værdier, som vores politikere viser jer. I skal ikke lukke hjerterne og blive umenneskelige, fjendtlige og fulde af mistillid. I Danmark har vi tillid, til det modsatte er bevist – også når vores ledere har glemt, hvad det vil sige at være dansk.”
Til De konservatives glæde kan man i mellemtiden konstatere, at de nytilkomne med skæg og tørklæde resolut har afvist politikernes værdier – altså bortset fra Isabella Arendts – og holder fast i den hjertevarme og tillidsskabende kultur, som de har medbragt fra Arabien.
Isabella Arendt går ind til en stor fremtid i Papes parti.
ANNONSE