Kopierede/fra hoften

Det har været noget af et mysterium, hvorfor de russiske angrebsstyrker i Ukraine ikke har formået at vinde overherredømmet i luften med deres overtal af fly og præcisions-guidede missiler – som antages at være forudsætningen for en vellykket invasion.

Men nu kan NBC News afsløre årsagen, nemlig at USA har kunnet forsyne de ukrainske styrker med nøjagtige informationer om kommende luftangreb, og hvornår og hvorfra russiske missiler og bomber ville slå ned.
De amerikanske efterretninger har f.eks. gjort det muligt for ukrainerne at nedskyde et russisk transportfly med flere hundrede soldater om bord. Nedskydningen skal have forpurret russernes planer om at bemægtige sig Hostomel-lufthavnen uden for Kiev og dermed skabe en luftbro til støtte for et angreb på den ukrainske hovedstad. Russiske specialstyrker landsat med helikopter mødte så heftig modstand, at de måtte fortrække med svære tab.
Som følge af de amerikanske efterretninger har ukrainerne været i stand til at flytte deres luftforsvarsinstallationer og fly næsten dagligt og dermed undgå russiske ødelæggelser.
Lederen af det amerikanske Defense Intelligence Agency, generalløjtnant Scott Berrier, betegner USA’s brug af efterretninger som en militær ”revolution”.
Hvis de nye oplysninger står til troende, har Putin fået noget alvorligt at tænke over – især hvis han påtænker at udvide krigen til Ukraines nabolande.
ANNONSE