Kommentar


Der spekuleres i, at Putin er blevet gal og ikke længere lytter til modforestillinger, men hellere eliminerer dem. Men kan det samme ikke siges om europæiske ledere og i særdeleshed Tyskland? På få dage vender Olaf Scholz sig fra pacifisme til at love at sende Stinger-missiler til ukrainerne. Med et pennestrøg har han slettet 75 års tysk tilbageholdenhed og kastet sig ud i en konflikt, der kan ende i en storkrig.

Stinger-missiler vækker åbenbart minder om Afghanistan. USA påførte Sovjetunionen et nederlag, da mujahedinerne var i stand til at skyde de sovjetiske helikopter-gunships ned. Pludselig havde de et dødbringende våben, som kunne opereres af et par mænd.

Forestil dig, at scenen gentages i Ukraine, med våben leveret af Tyskland. Det er, som om tiden står stille, når man tænker på, at en regering af socialdemokrater, liberale og grønne besluttede at skrotte tysk pacifisme i løbet af få timer. For hvad? At ramme Rusland.

ANNONSE

Den gode sag overtrumfer alt. Men ikke modstanderens historiske bevidsthed.

Tyskland og EU giver en julegave til Putin.

Vestlige medier har latterliggjort Putins tale om af- nazifisering. Nu kommer historien om Azov-brigaderne, der har SS-runer som symbol. Her er det bare at forsyne sig selv. Det bliver svært for Vesten at forsvare. De vil blive spiddet af deres egen propaganda. De, der hævder, at Putin lever af propaganda, vil blive ramt af deres egen. Igen vil vi se, at vestlige medier sælge ud af deres værdier for at opnå maksimal effekt. Selve definitionen på ​​propaganda.

Under Maidan-revolutionen i 2014 var venstrefløjen i Europa optaget af “nazisterne” på revolutionens side. Nu er de på samme side, og det virker ikke som om, de har bemærket rolleskiftet.

Ikke at Putins brug af Kadyrovs salafistiske kommandostyrker er bedre.

Der er dækket op til et væksthus for ekstremisme i Ukraine, hvor EU vil forsvare den højreekstremisme, de hævder at være imod herhjemme.

Derfor er forbuddet mod Russi Today og Sputnik idiotisk og farligt. Det lader ikke til, at Ursula von der Leyen har den mindste tøven med at forbyde fjendens medier. Hun siger, at der “kommer mere”.

EU-forbuddet vil danne præcedens. Det har vi lært. Det er nu ikke muligt at søge efter disse hjemmesider på internettet. Er det ikke samme censur, EU og medierne anklager Putin for at udføre?

Vi bliver som fjenden.

Efter Anden Verdenskrig har især venstrefløjen været optaget af at undskylde over for Sovjetunionen af ​​frygt for omringning.

Nu omringer og udelukker EU Rusland og russere fra alle europæiske fora: banksystemet, lufttrafikken, havne er på vej, sport, Eurovision. Rusland må føle, at de er en paria. Der skelnes ikke mellem stat og folk. Derfor er det kun et spørgsmål om tid, før russerne vil føle sig berørt som folk og nation, med alt hvad det medfører. Det er som en julegave til Putin.

Folk går allerede efter rige russere. Deres huse, yachter og fly skal indefryses eller beslaglægges.

Bemærk, at retsforbehold glimrer sig ved deres fravær. Hvis de kan gøre sådan mod rige russere, kan de så gøre det samme mod andre?

Selv fik jeg en iskold følelse af at høre en kommentator i Sky News lørdag aften gå ind for at sparke russiske børn ud af privatskoler.

Det fremsættes uden begrundelse og møder ingen indvendinger fra værten.

Det eneste der gælder, er, at de er russere.

ANNONSE