Doc-TV

Idet situasjonen ser ut til å roe seg i Ukraina, kan vi uansett konstatere at Vestens ledere lager vanskeligheter av nesten alt de driver med, hva enten det handler om strukturelle problemer eller akutte kriser.

Mer enn to uker etter at Freedom Convoy inntok Ottawa, har Canadas statsminister Justin Trudeau innført unntakstilstand – en bestemmelse som kun skal brukes ved krig, opprør eller andre trusler mot statens sikkerhet. Hvem med øynene i behold er det som kan hevde at det som har pågått i Canada rettferdiggjør unntakslover som er beregnet på ekstremt truende situasjoner for landet?

Unntaksfullmaktene gir Canadas regjering adgang til å beslaglegge penger og eiendom, inndra lisenser og ødelegge livene til personer som har protestert fredelig – om enn med en viss sivil ulydighet, som imidlertid blir tolerert i andre sammenhenger. Hva er annerledes denne gangen? At det folkelige opprører truer maktklassen, som ikke engang vil snakke med menneskene det gjelder.

ANNONSE

Trudeau representerer en makt Robert Malone karakteriserer som globalfascsistisk: Statens, næringslivets og medienes makt slår seg sammen, og driver mobbatferd mot enhver som ikke bøyer seg for dette mangehodede trollets diktater. CBC har fått tilgang til truckernes sponsorer etter at GiveSendGo ble hacket, og konfronterer dem nå med det de har gjort. Slik fungerer Canadas statsfjernsyn som et slags overvåkningspoliti.

Den norske politiske klassen er ikke upåvirket. Mobbatferden kommer til syne idet Jehovas vitner nå skal fratas statusen som trossamfunn. Det er lett for staten å sparke nedover mot dem som ikke er så sterke. Overfor islams voldsmakt er innstillingen av et helt annet underdanig slag. Hvor er de voksne menneskene blitt av?

Motstemmer mot globalfascismen ser man seg også forgjeves rundt etter i vårt eget land, hvor den snarere har tilhengere både i den sittende og den forrige regjeringen. Et glimt av håp kan likevel øynes når LO begynner å protestere mot strømpriser som heller ikke Arbeiderpartiet ønsker å bringe tilbake til normalt nivå.

Disse spørsmålene drøfter Øyvind Thuestad, Hans Rustad, Erling Marthinsen og Christian Skaug, innen sendingen rundes av med siste nytt om John Durhams granskning av Russland-etterforskningen mot Trump, der det nå er blitt kjent at Clintons valgkamp spionerte på Trump, til og med i Det hvite hus. Mot en som motarbeidet – og fremdeles motarbeider – globalfascismen, anses ingen tricks som for skitne.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

ANNONSE