Kopierede/fra hoften

Efter at have ladet sig koste rundt med af det yderste venstre, indser en række demokratiske senatorer, at venstre-ekstremisme er en skidt opskrift, hvis de skal gøre sig håb om at klare sig ved midtvejsvalget i november. Det normalt demokratisk-sindede nyhedsmedie, The Hill, skrev i går, at flere ledende demokrater vil omlægge kursen og indlede et samarbejde med republikanerne om en moderat lovgivning i stedet for den seneste tids rabiate paradeforslag, der savner vælgeropbakning.

De vil derfor opgive nogle af Biden-administrationens mere yderligtgående forslag så som hans stemmeretsreform, der i realiteten – trods de smukke ord om “racelighed” – går ud på at sikre det demokratiske parti permanent kontrol ved at udstrække stemmeretten til ikke-statsborgere, som formodes at være i lommen på venstrefløjen. Flere af de demokratiske politikere er også blevet nervøse over præsidentens planer om yderligere inflationsfremmende pengeudpumpninger i en situation, hvor den amerikanske statsgæld har ramt 30 billioner (på amerikansk: trillioner) dollars.

Senatsflertallets leder, demokraten Charles Schumer, går nu ind for at forbedre USA’s konkurrenceevne over for Kina – et forslag, der formentlig også vil være populært blandt republikanerne.

Som den demokratiske senator Tom Carper formulerer den nye demokratiske politik: “Lad os prøve at samarbejde om nogle sager og få noget gjort.”

Spørgsmålet er imidlertid om dette uventede udbrud af fornuft er for lidt og for sent. Biden bliver ved med at synke i meningsmålingerne. Et gennemsnit af de seneste målinger offentliggjort af Real Clear Politics viser, at præsidentens vælgeropbakning for første gang ligger under 40 pct. Usle 39 pct. af vælgerne bifalder hans embedsførelse, mens 54 pct. ikke gør.

ANNONSE

Det er også et tidens tegn, at demokratiske kandidater ved det kommende midtvejsvalg frabeder sig hjælp af Biden. De vil helst ikke ses sammen med ham.

ANNONSE