Kopierede/fra hoften

Fornuftige mennesker i min omgangskreds, der tilmed har sat sig ind i den russisk-ukrainske konflikt, mener, at Vesteuropa og USA skal undlade at blande sig. Hvis Putin vil rykke ind, må han gøre det, for hvad vedkommer det os? NATO har selv optrådt aggressivt med sine østudvidelser lige op til Ruslands grænser, så det er forståeligt, at Putin svarer igen. Desuden er det korrupte Ukraine ikke noget at samle på.

Talsmænd for Det Hvide Hus prøver at opføre sig brysk og truer med alvorlige sanktioner, hvis den russiske diktator ikke holder sig på måtten. Samtidig har præsident Biden signaleret, at han ikke vil gøre noget, hvis der blot bliver tale om en mindre invasion. Så ved Putin, hvad han har at rette sig efter.

I den forbindelse er det interessant, at de tre baltiske lande, Estland, Letland og Litauen, opfordrer andre til at sende våben og ammunition til Ukraine, mens Tjekkiets forsvarsminister meddeler, at landet er klar til at levere militært udstyr.

ANNONSE

Men her drejer det sig jo også om lande, der har haft årtiers erfaring med russisk – undskyld sovjetisk – styre, og som åbenbart ikke tror, at Putin har lagt de gamle imperialistiske unoder fra sig.

Hvis de baltiske lande og Tjekkiet ikke havde noget at frygte som følge af en russisk invasion af Ukraine, ville de vel være de første til at vide det.

ANNONSE