Doc-TV

-Det var et lite vindu i 2017, hører jeg psykiater Randi Rosenqvist si. -Men så har han gått tilbake på alt sammen. Jeg må si jeg blir litt trett av alt sammen, fortsetter hun.

Man blir trett av Breivik, for alle forsøk på å etablere en samtale ender med at han sier at det han sa den gangen var noe han ikke mente. Han sa det bare for å oppnå noe eller fordi han måtte. Nå derimot sier han sannheten. Inntil neste sving.

Poenget er at det ikke er mulig å ha noen samtale med Breivik, for det er ingen inne i hodet hans man kan samtale med. Istedet blir det mange bisarre ideer: Han hadde allerede tenkt ut 100 motiver fra germansk mytologi og han ville dra til Shanghai og få kunstnere der til å male dem.

ANNONSE

Slik fortsetter det, over stokk og sten.

Grunnen til at Randi Rosenqvist igjen sitter i retten for å snakke om Breivik, er at forsvarer Geir Lippestad i sin tid gjorde det motsatte av det forsvarere pleier å gjøre: Få kjent klienten utilregnelig. Lippestad fikk Breivik til å forstå at da ville ingen ta hverken ideene eller de grusomme handlingene alvorlige. Han måtte derfor legge fra seg de mest bisarre ideene og slutte å snakke pompøst.

Breivik tok hintet og dermed kunne han fremstilles som en tilregnelig person. Han måtte være tilregnelig for å bli dømt. Hvis ikke kunne ikke venstresiden bruke ham mot det nye høyre.

De. som ødela var statsadvokat Inga Bejer Engh som fikk hull på Breivik og kledte av ham til han sto der i all sin ynkelighet. Det var et sannhetens øyeblikk. Hvis det hadde vært en vanlig rettssak ville Breivik blitt dømt som utilregnelig. Men det var ingen vanlig rettssak.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

ANNONSE

Læs også

Læs også