Kommentar


Trump har fået al den ammunition, han kunne ønske sig fra Joe Biden. Bidens første år har været en katastrofe, og alle amerikanere bliver mindet om det hver eneste dag, når de fylder bilen og besøger butikkerne. Skyhøje priser og tomme hylder. Selv byrderne må indrømme, at Biden ikke har samlet landet, som han lovede, og er blevet stærkt upopulær.

For byråene er Trump selvfølgelig værre, men kun det faktum, at de nu indrømmer, at Biden har været en fiasko, er vigtigt. Det må præge dækningen yderligere. Hvis Biden er elendig, kan en ny æra med Trump så blive værre?

De danske medier står over for nogle problemer, de hidtil har undgået.

Firenze

Men løgnene fortsætter. I dækningen af ​​mødet i Firenze, Texas, skriver byrderne:

Trump sagde lørdag, at dette er “den største” folkemængde, og at “den går længere, end øjet kan se.” Tidligt søndag morgen norsk tid var der ingen tal på, hvor mange der var til stede. (…)

Men efter at han tabte valget mod Biden, er fremmødet til hans stævner faldet. Ifølge nyhedsbureauet AFP så lørdagens fremmøde ud til at være langt lavere end ved tidligere offentlige møder.

Det er mærkeligt, medierne tør. Kameraet fejede ind over mængden, og den var enorm. Trump sagde, at der var mellem 35.000 og 40.000. Trafikpropperne strakte sig over flere kilometer.

Medierne nedtoner systematisk fremmødet, og har endnu ikke forstået, at det er kontraproduktivt. CNN er faldet 90 procent i seertal, men TV2 citerer stadig kanalen, som om intet er hændt.

ANNONSE

En general forbereder tropperne

Trump taler til masserne som en general før et langt slag. Han har to store fordele: Vælgerne ved, hvor meget han var imod Den Dybe Stat. Hvis de ikke kendte udtrykket før, så kender de det nu. Washington er sin egen planet i sit eget solsystem, og den er ikke deres.

Biden har demonstreret Washingtons foragt for almindelige mennesker.

Først gik Washington efter Trump og hans folk. Flere af dem blev offentligt overfaldet. Selv fik Præsidenten to landsretssager mod sig.

Nu følger de almindelige mennesker: først ved sænkning af levestandarden gennem inflation, derefter gennem massiv illegal immigration. Trump sagde, at der ikke er kommet to millioner, men snesevis af millioner over grænsen. Biden saboterede Trumps fredsplan og gennemførte en katastrofal tilbagetrækning fra Afghanistan. Han efterlod militærudstyr til en værdi af 84 milliarder dollars. Medierne taler ikke om det, men amerikanerne har ikke glemt det. De har heller ikke glemt de 13, der blev dræbt, og de 28, der blev lemlæstet af en selvmordsbomber, der kom fra den base, Biden havde forladt til Taleban.

Dette var et nederlag, der overskygger selv den ydmygende tilbagetrækning fra Saigon.

En bokser, der aldrig giver op

Medierne bliver ved med at nedgøre Trump, fordi han nægter at acceptere, at han tabte den 3. november. Men det er netop denne Trumps stålsatte vilje, som amerikanerne elsker og beundrer. De vil have en bokser, der altid rejser sig, uanset hvor hårdt han bliver slået i gulvet.

Vælgerne ser det. Han står på begge ben og er sig selv. Helt klart. Trump taber ikke tråden. Når teleprompterne fejler, improviserer han.

I et år nu har amerikanere set en præsident mumle, stamme, nyse, blive vred, true, hviske.

De har fået nok. Til hvert offentligt møde vil vælgerne tænke på Bidens sidste optræden. Hvem er “præsidental”, hvem er lederen?

Afregning

Trump lovede, at han vil tage et opgør med enhver, der har forsøgt at ødelægge landet. Er det af ond vilje eller inkompetence, spurgte han. Det samme spørgsmål stiller flere og flere: Det er ikke muligt at ødelægge så meget på så kort tid, hvis man ikke får opbakning til det.

Vi har aldrig set noget lignende i et vestligt land.

Trump lovede at udvide ICE-grænsepolitiet og genindsætte Tom Homan og Mark Morgan i spidsen. “Alle, der er trængt ulovligt ind, bør opspores og sendes tilbage,” sagde Trump til vild jubel. -Hvis de ikke har vist, at de vil blive amerikanere, tilføjede han. De bedste og dygtigste kan blive.

Trump viger ikke en tomme fra, at valget den 3. november blev stjålet. Det var nok ikke tilfældigt, at mødet blev lagt i Arizona. Det er her, man har arbejdet grundigst med at tjekke, hvem der fordrejede valgmandslisten. Man går fra dør til dør. Der har allerede været mange individuelle historier om svindel, men medierne nægter at rapportere det. I Georgien har førstesekretær Raffensperger iværksat en undersøgelse efter afsløringen af ​​et netværk af 242 personer, som systematisk fyldte stemmeurnerne med falske stemmesedler. En af deltagerne har tilstået og indvilliget i at vidne.

Medierne kan fortsætte med at skjule historier som denne, men når republikanerne får flertal i begge kamre, kan de iværksætte undersøgelser, som det vil være umuligt at fortie.

Trump tog også et opgør med dem, der betegnede 6. januar som en væbnet opstand. I stedet kaldte han de tilbageholdte for politiske fanger. Så får demokraterne og medierne et apopleksianfald.

Sandheden om 6. januar vil også blive afsløret, sagde Trump og nævnte Ray Epps, manden, der allerede den 5. januar ophidsede folkemængden til at angribe Capitol Hill.

Det er en udbredt opfattelse, at han var en FBI-informant, og det er også, hvad folkemængden omkring ham råber: Fed, Fed, Fed.

Trump-toget er sat i gang, og det er Biden og anti-Trump-kræfterne, der leverer brændstoffet.

ANNONSE