Kunstbilde

Vasilij Grigorjevitsj Perov (1833–1882)
Olje på lerret, 119 x 183 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva.

Russisk titel: Охотники на привале – Okhotniki na privalje – omtrent Jegere holder rast.

Vasilij Perov var en fremtredende representant for den russiske realisme, som svært enkelt sagt kom som en reaksjon på den gjeldende akademisme, og som ledet til opprettelsen av Vandrer-gruppen i 1870. der han var en av grunnleggerne. Denne gruppen omfattet etter hvert de fleste betydelige kunstnere i Russland fra slutten av 1800-tallet og fram til 1917. Perov er særlig kjent for sine bilder med motiver fra russisk folkeliv.

Motivet her ser ut til å være tre jegere som, etter å ha nedlagt både hare og orrfugl. tar en pause, der en av dem underholder med å fortelle hva vi kan tenke oss er jakthistorier, der han, som et ord sier, muligens snakker litt romsligt.

ANNONSE

Læs også

Læs også