Kunstbilde

Vasilij Grigorjevitsj Perov (1833–1882)
Olje på lerret, 99,6 x 81 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva

Fjodor Mikhajlovitsj Dostojevskij, født den 11. november 1821, død den 9. februar 1881 (etter den gregorianske kalender) regnes som en av Russlands (og den øvrige verdens) ypperste forfattere. I dag kan vi markere hans 200-årsdag.

Vasilij Perov var i 1863 en av grunnleggerne av Vandrerne, som etter hvert omfattet de viktigste russiske malere på slutten av 1800-tallet. Han er særlig erindret for sine genre-malerier, som Jegerskrøner, Gitaristen, Troika, Den siste kneipen før bygrensen, Siste reis etc.

Wikiarts gjengivelser er ikke alltid av den beste kvalitet, men nettstedet har, så vidt jeg kan se, det største utvalget av Perovs verker, både skisser og ferdige malerier.

ANNONSE

Læs også

Læs også