Nyt

(Larry Sanger, medstifter af Wikipedia; Foto: Youtube)

“‘You can trust it to give a reliably establishment point of view on pretty much everything.’” (Larry Sanger, Fox News, 16. juli 2021)

De fleste sociale medier bekæmper åbent konservative holdninger, og den anarkistiske ytringsfrihed der i de tidlige år blev set som en sejr for demokratiet, holdes nu ud i strakt arm. At udviklingen også har ramt Wikipedia ved de fleste, ikke mindst i forhold til politiske emner. Weekendavisens Markus Giessing har interviewet Wikipedia-grundlæggeren Larry Sanger, der forlod projektet i 2002, og i dag kritiserer Wikipedia for manglende neutralitet. Fra Weekendavisen.dk – Leksikal propaganda.

“‘Når det kommer til internetfrihedens ideologiske aspekt, gik vi i den grad ind for radikal åbenhed med respekt for privatliv og respekt for ytringsfriheden. Vi forsøgte at være så demokratiske som muligt,’ siger Larry Sanger. Langsomt, siger han, er der sket en regres­sion mod mindre neutralitet på hjemmesiden, hvilket har resulteret i, at Wikipedia i dag er skævvredet af etablerede, venstreorienterede synspunkter.

… der begyndte at indfinde sig en mere venstresnoet tilgang omkring tiåret for Wikipedias tilblivelse, siger Larry Sanger. ‘Det begyndte at ligne en typisk storbyavis i sit politiske udsyn, noget der lignede The New York Times eller The Washington Post. Konservative var naturligvis imod denne skævvridning, men tendensen var til at begynde med ikke radikal eller åbenlys.’

… hvordan udviklede Wikipedia sig ifølge Sanger til et ekkokammer for mainstreamvenstrefløjsholdninger?”

ANNONSE