Kommentar

Vi er vant til, at Facebook & Co censurerer islam-kritiske udsagn, og vi protesterer mod det i ytringsfrihedens navn. Men nu kritiseres Facebook & Co for at undertrykke israelske overgreb mod palæstinensiske ytringer. Det er organisationen Human Rights Watch (HRW), der står for denne kritik, som gør gældende, at alene i maj 2021 er palæstinensiske posteringer flere hundrede tilfælde blevet slettet. HRW tilføjer, at ”den israelske regering har været aggressiv i sine bestræbelser for at fjerne indhold fra de sociale medier”.

Det lyder slemt. Maj 2021 var den måned, hvor den palæstinensiske terrororganisation HAMAS, der har erobret magten i Gaza, sendte omkring 4.500 raketter mod israelske byer og befolkningscentre. Takket være det israelske udviklede forsvar imod raketangreb blev langt de fleste af disse HAMAS-raketter tilintetgjort, før de ramte deres mål. 

For at standse den palæstinensiske aggression beskød Israel HAMAS´ militære anlæg, som terrororganisationen med forkærlighed anbringer i civile bygninger, herunder skoler og sygehuse. Før det israelske forsvar beskød disse militære mål, blev beoerne i bygningerne i forvejen advaret om beskydningen, så de, der opholdt sig i bygningerne, havde tid til at forlade dem.

ANNONSE

Mig bekendt er Israel det eneste land i verden, der er så hensynsfuld.

Blandt de palæstinensiske budskaber, som den israelske regering ”aggressivt” ønsker fjernet fra Facebook & Co er direkte opfordringer til drab af jøder. Der er tale om meget konkrete og bloddryppende tilskyndelser til mord, ledsaget af illustrationer af menneskekroppens anatomi med fremhævelse af de steder, hvor man med fordel kan myrde en jøde med knive eller økser – hvilket i øvrigt i stor stil er sket. 

pastedGraphic.png

pastedGraphic_1.png

Man kan næppe fortænke den israelske regering eller en hvilken som helst ansvarlig regering i at modvirke den slags blodtørstige offentlige appeller om at slå de borgere ihjel, hvis sikkerhed regeringen er ansvarlig for.

Det mærkelige i denne sag er noget ganske andet. Disse opfordringer til at myrde jøder foregår år ud og år ind, uden at de personer og organisationer, som officielt bekymrer sig om overgreb på uskyldige mennesker, rynker et bryn. Organisationer som Amnesty International og Human Rights Watch var engang politisk neutrale institutioner, som gjorde en stor og nyttig indsats. I dag er de blevet erobret af kræfter, som sætter kikkerten for det blinde øje, når det gælder anti-israelske, undertiden anti-semitiske organisationers forbrydelser. 

Det gælder også i udpræget grad FN´s Menneskeretsråd, der nærmest har Israel anbragt permanent på anklagebænken for overtrædelse af alle mulige og umulige rettigheder, mens det iranske, det kinesiske og andre undertrykkende regimer går fri. 

Menneskeretsrådet kritiserede i øvrigt i maj i år Danmark for racisme og har udstedt 288 forslag til, hvordan Danmark skal forbedre sig. Amnesty International støttede kritikken.

Dokumentation: Daniel Pomerantz i Honest Reporting 12. oktober 2021.

 

 

Af Bent Jensen

ANNONSE