Kopierede/fra hoften

Collage: Sofie Linde; Se evt. tidligere post

Torben Haugaard giver flere eksempler på unøjagtigheder i en artikel hos Manderådet. Her en modig kommentar fra ham på Avisen.dk – Tillykke med Sofie Lindes ‘fucking’ fødselsdag.

“I dag, den 22 september, har Sofie Linde fødselsdag, og så er det spændende om hun kan huske sin egen alder. Det kunne hun nemlig ikke for godt et år siden på TV2 Zulu, da hun iværksatte den seneste blodige bølge af MeToo med den berømte tale ved TV2 Zulus ‘Comedy Award’. …

Betyder alderen noget, hvis krænkelsen er der? Nej, naturligvis ikke. Det betyder derimod noget, at Sofie Linde ikke alene havde skabt sin egen forestilling om alderen, men også at hun havde skabt sin egen fortælling om det, manden sagde til hende ved julefrokosten.

Der er ikke mange mennesker, der siger ‘fucking’ i hver anden sætning. Jeg kan faktisk kun komme i tanker om en eneste, og det er Sofie Linde. … ‘Fucking’ er simpelthen Sofie Lindes sproglige signatur. Derfor sagde manden dengang formentlig heller ikke, at han ‘fucking ville ødelægge’ hendes karriere. Det var med stor sandsynlighed sikkert ikke hans ord dengang. Det er derimod Sofie Lindes ord i dag.

Og de satte noget i gang! Sofie Lindes malende beskrivelse med fucking-ordene samlede knap 1.700 støtte-underskrifter på få dage. Linde selv trak sig tilbage i ophøjet tiljubling. Og mens hun blev båret rundt på skjolde af MeToo-krigerne, faldt det hende ikke ind at indrømme, at manden faktisk ikke havde brugt lige den formulering.

TV2 var tilsyneladende revnende ligeglad med, om der var sandhedsværdi i talen. Og det bemærkede de feminister, der uden ophør leder efter den næste åbne dør. For siden er det væltet ud med den samme slags ensidige, udokumenterede og subjektive fortællinger, der i løbet af få dage og uger ødelægger mænds tilværelse.

Om få uger vil kanalen Discovery Plus udsende flere såkaldte ‘dokumentarer’ om sexisme gennem årene på TV2. Her vil vi igen se kvinder, der sætter sig rolige, velforberedte, skolede og iskolde foran kameraet. Og de vil med høj troværdighed og indstuderede blanke øjne sætte navn på de næste mænd, der med en menneskealders forsinkelse skal ødelægges med offentligheden som tilskuere.

Her et år efter Sofie Lindes tale har vi lært, at vores ideer om rimelighed, moden ledelse og god presseskik er brændt på bålet som de bøger, andre ekstreme bevægelser har afbrændt gennem tiderne. Vi har nu et samfund, hvor kvinder uden den ringeste dokumentation og uden den mindste præcision har mulighed for at udlevere mænd efter for godt befindende.

Og vanviddet vil fortsætte. Stormen lægger sig ikke, blodtørsten og euforien bliver kun værre. Det stopper først den dag, det store flertal af gode mennesker holder op med at være tavse.”

ANNONSE