Tavle

Det, der generer mig mest, ved COVID-19-restriktionerne er den uskønne blanding af totalitarisme, bureaukrati, idioti og vilkårlighed.

Da jeg gik på værtshus i Wien for første gang, tjekkede bartenderen både coronatest og pas. Da jeg kom tilbage to dage senere og hev min ny test frem (en kviktest gælder 48 timer i Wien), sagde bartenderen, at det ikke var nødvendigt at vise test med begrundelsen: “Dig kender jeg jo.” Hvorefter han gav mig hånden. Vilkårligheden synes at være bureaukratiets følgesvend.

På de spisesteder i Wien, hvor man sidder ned, skal man vise coronatest og udfylde et dokument, så myndighederne (?) kan få fat i en, hvis der forekommer coronasmitte på stedet. Denne bureaukratisering af måltidet begyndte snart at irritere mig, og jeg udfyldte derfor papirerne med navnet Adolf Hitler og adressen Führerbunker, Berlin. Ingen steder tog man notits af den berømte gæst, der besøgte stedet.

Se også
Wollt Ihr den totalen vaccine?

ANNONSE