Kopierede/fra hoften

De danske mediers darling, Joe Biden, er netop blevet tildelt 4 pinnochioer af Trump-hadernes hovedorgan, Washington Post, for hans påstand om, at Georgias nye valglov vil forhindre arbejdervælgerne i at stemme.

Som man husker, voksede Pinnochios næse, hver gang han løj, og på Washington Posts skala fra én næse til fire er Biden altså topscorer.
Blandt præsidentens løgne er påstanden om, at Georgia vil lukke valgstederne, før arbejderne kan nå at komme fra arbejde, mens sandheden er, at staten som altid holder valgstederne åbne fra syv morgen til syv aften, og at vælgere, der har taget opstilling ved et valgsted før klokken 19, får lov at afgive deres stemme. Altså nogenlunde som ved danske valg.
Men det, der især synes at gå præsidenten på, er, at Georgia nu vil kræve legitimation af vælgerne, så de ikke kan komme direkte fra Mexico, stemme flere gange eller afgive stemmer for deres kat eller afdøde oldemor. Det vil berøve det demokratiske parti et yndet redskab.
Biden er ophidset og erklærer, at Georgias valglov er Jim Crow i det 21. århundrede.
Jim Crow er betegnelsen på de love, der i op mod et århundrede fratog de sorte deres demokratiske rettigheder, og som først blev afskaffet i 1960’erne af den demokratiske præsident Lyndon Johnson.
Demokraterne er nu vendt på en tallerken og betragter love beregnet på at sikre demokratiet som racistiske.
Men der er altså grænser for, hvor meget man kan slippe af sted med at lyve i USA. Forhåbentligt breder det sig Danmark.
ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria