Nyt

Danmarks tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, er endnu engang blevet fanget med fingrene nede i kagedåsen, hvor småkagerne har en bismag af korruption.

 Lars Løkke Rasmussen får i 2012 et tilbud om at flytte ind i en kæmpe luksuslejlighed, der ligger i Nyhavn i København. Et af de dyreste og mest eksklusive boligområder i København.
Den politiske levemand slipper med en mistænkelig billig husleje på 10.000 kroner. Boligeksperter vurderer, at lejligheden i realiteten burde koste op til 30.000 kroner om måneden.
Lars Løkke Rasmussen slipper også for at betale tre måneders forudbetalt husleje. Det er eller kutyme i langt de fleste lejeaftaler i Danmark.
Boligen er på næsten 200 kvadratmeter, og den er nyrenoveret med et splinternyt køkken og badeværelse.
Det er boligmastodonten Jeudan, der overdrager den billige liebhaverlejlighed til Lars Løkke Rasmussen.
Hovedaktionærerne i Jeudan er høreapparatfirmaet William Demant og tobaksproducenten Chr. Augustinus Fabrikker.
Boligselskabet Jeudan underskriver lejeaftalen med Lars Løkke Rasmussen i september 2012.
I oktober 2012 – en måned efter overdragelsen af lejligheden – udtaler Løkke, at ‘rygereglerne er blevet strammet for meget’ – hvilket udløser overskrifter som ‘Stop hetzen mod rygerne’ på baggrund af Løkkes udtalelser.
Samme måned kaster Lars Løkke Rasmussen sig også personligt ind i kampen for højere tilskud til høreapparater.
Høreapparatfirmaet William Demant og tobaksproducenten Chr. Augustinus Fabrikker får altså fuld valuta for den seksværelses luksusbolig, som de skaffer til statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Både William Demant og Chr. Augustinus Fabrikker bidrager også med enorme økonomisk summer til Venstre.
“Det rokker ved tilliden til politikerne, som får en generøs hyre for ikke at være sårbare overfor korruption,” vurderer Transparency International Danmark, hvis formål er at bekæmpe korruption og bestikkelse.
Det er en gåde, hvordan Lars Løkke Rasmussen er sluppet for at sidde på anklagebænken i Rigsretten.
*

På fotoet kan man se den forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og DF-lederen Kristian Thulesen Dahl, der nyder udsigten fra den billige luksuslejlighed i juni 2015.

Se også
Afsløring: Politiet reagerer hurtigere på en nøgenhappening end indvandrervold

ANNONSE

Mest læst