Nyt

Skuespilleren Vin Diesel i reklamekampagne for smykker med det kristne kors. Illustrationsbillede, skærmprint.

På et lager nord for Stockholm er det forbudt at bære halskæde med det kristne kors. Begrundelsen er sikkerhed. Men hijab er selvfølgeligt tilladt. Derfor mistede George Tannouri jobbet, skriver Världen Idag.

Selskabet Ingram Micro, der fungerer som lager for tøjmærket Zalando, blev i 2019 anklaget for racisme, trusler og overvågning af ansatte, og blev beskrevet som «et fængsel». Bedriften har en policy om at de ansatte ikke må have ure, smykker eller anden pynt på, da dette vil udgøre en risiko på grund af bevægeligt maskineri på arbejdspladsen.

Men siden der er mange muslimer ansat på lageret, gør man en undtagelse med hijab. Ifølge en talsperson for selskabet er hijab bare et stykke tøj.

– Det regnes som et stykke tøj og anses ikke for at udgøre nogen risiko så længe ingenting hænger løst.

Tannouri siger at han aldrig tager korset af. Han indrømmer at han var klar over at det ikke var tilladt at bære smykker på jobbet. Men han mener, at siden korset er mindst lige så vigtig for ham som kristen, som hijab er for muslimer, så burde han være undtaget fra reglen ligesom muslimerne som bruger hijab er.

ANNONSE

George Tannouri kan ikke forstå, på hvilken måde korset vil være en sikkerhedsrisiko, men han benægter ikke, at han har underskrevet en aftale om, at han forpligter sig til at følge selskabets politik og selv skal vide, hvad det betyder.

Han mener dog, at korset ikke er et smykke for ham, men en del af hans tro.

– Jeg har lige så meget ret til at bære kors som andre til at bære hijab, siger han.

George mener, at det hele er et tilfælde af religiøs diskrimination og mener, at det kun er et af mange eksempler på, hvordan kristne bliver svigtet i Sverige.

– Jeg er træt af, hvordan kristne bliver behandlet i Sverige. Det er mere okay at hakke på vores religion end på andre.

 

George Tannouri kan inte förstå på vilket sätt korset skulle vara en säkerhetsrisk, men han förnekar inte att han har skrivit under ett avtal där det står att han åtar sig att följa företagets policy och själv behöver ha koll på vad den innebär.

Han menar dock att korset inte är ett smycke för honom, utan en del av hans tro.

– Jag har lika mycket rätt att bära kors som andra har att bära hijab, säger han.

George tycker att det hela är ett fall av religionsdiskriminering och menar att det bara är ett av många exempel på hur kristna åsidosätts i Sverige.

– Jag är trött på hur kristna blir behandlade i Sverige. Det är mer okej att hacka på vår religion än på andras.

ANNONSE