Kultur

Les Contes d’Hoffmann (Hoffmanns eventyr) er titelen på Jacques Offenbachs (1819-1880) eneste opera – som han dessverre ikke rakk å fullføre. På grunnlag av Offenbachs manuskripter ble det satt sammen en versjon som lot seg oppføre – men det er fortsatt en del usikkerhet om aktenes rekkefølge.

Librettoen er løselig basert på tre av E.T.A. Hoffmanns (1776-1822) fortellinger.

I annen akt møter vi den ung Antonia, som gjerne vil synge – men det er dessverre slik at om hun synger, vil det ta livet av henne. Og den onde Doktor Mirakel lokker henne til å synge, blant annet ved å mane frem Antonias mor, som selv var en stor konsertsangerinne. Trioen Tu ne chanteras plus? (Synge du ikke mere?) ender med Antonias død.

Her hører vi trioen i et opptak fra Bayerische Staatsoper i 2011. De medvirkende er Diana Damrau som Antonia, John Relyea som Doktor Mirakel, og Okka von der Damerau som Antonias mor.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også