Kommentar

Joe Biden har sagt meget sludder i tidens løb, men kort før det amerikanske præsidentvalg kom han uforvarende til at røbe sine inderste tanker: “Vi vælger sandhed frem for kendsgerninger.”
I den fagre demokratiske verden kan man anføre nok så mange fakta og spørge nok så meget. Hvis ens kendsgerninger eller tvivl underminerer sandheden, bliver de fejet til til side som anstødelige og som anslag mod alt det gode, som gode mennesker betragter som sandt.
Tag f.eks. det nylige amerikanske præsidentvalg. Donald Trump mener, at det er forfalsket, men han er en tosse, fuld af løgn og kriminel, så der er ingen grund til at høre på det, han påberåber sig. Alt, hvad han kommer med, er løgn, fordi han er ond. Det er der bred enighed om i både amerikansk og dansk presse. Sådan har det været, siden han stillede op som præsidentkandidat, og sådan er det i dag.
Hver aften på fjernsynet kan vi høre, at Trump anbefalede sine tilhængere til at trænge ind i Capitol for med vold at omstyrte den demokratiske orden. Hører man nøje efter, hvad han sagde ved massemødet foran Ellipsen ved Det Hvide Hus den 6. januar, fremgår det, at han opfordrede sine tilhængere til at gå ned af Pennsylvania Avenue til parlamentsbygningen, Capitol, for med deres protest at give mod til “vore tapre senatorer”.
“To peacefully and patriotically make your voices heard.” På dansk: For fredeligt og patriotisk at lade jeres stemmer høre.
På det danske fjernsyn bliver det til, at Trump ville begå voldeligt statskup.
Samme fjernsyn har i årevis beskyldt præsidenten for at være russisk agent. Det holdt ikke rigtigt, men nu skulle den være god nok: Trump er politisk forbryder, og nu får han straffen. Sådan er kvaliteten af pressens USA-dækning.
Donald Trump er nu på livstid blokeret fra Twitter, hvor han havde 88 millioner følgere, og hævntogtet mod hans tilhængere og alle, der stillede spørgsmål ved overklassens og det demokratiske partis verdensforklaring, er nu indledt.
De næste få år vil vise, om det orwellske mørke for evigt sænker sig.
Men måske gør det ikke. Åbenbart har en masse amerikanere en instinktivt fornemmelse af, at noget er helt galt. I hvert fald meddeler meningsmålingsinstituttet, Rasmussen, som jeg har fulgt i mange år, at Trumps tilslutning steg efter stormen på Capitol.
ANNONSE