Kommentar

On this Sunday, as we pray that God will continue to Bless America, I write to inform you of our next actions, which will be made with the great solemnity that this moment requires.

I want to call to your immediate attention the action to be taken tomorrow morning, when Majority Leader Hoyer will request Unanimous Consent to bring up the Raskin resolution. This resolution calls on the Vice President to convene and mobilize the Cabinet to activate the 25th Amendment to declare the President incapable of executing the duties of his office, after which the Vice President would immediately exercise powers as acting President. Nancy Pelosi

I en retsstat kan folk kun blive dømt og straffet, hvis de har blevet begået en konkret strafbar forbrydelse, og hvis denne forbrydelse er blevet bevist.

Under pøbelvælde ophæves retsgarantierne, når ophidsede mennesker (for)dømmer andre og kræver dem straffet, uden at en konkret forbrydelse er begået eller bevist.

Lige nu påstår ophidsede og hævngerrige politikere og mediemennesker, at præsident Trump dels har begået den store forbrydelse i årevis at have villet ødelægge det amerikanske demokrati; og dels her på det sidste at have begået den forbrydelse at have opfordret sine tilhængere til at storme Kongressen i Washington for at begå et statskup.

ANNONSE

Igennem de sidste fire år har Trumps politiske modstandere i Kongressen og i mægtige medier forsøgt at komme ham til livs med beskidte og ulovlige metoder, og man har udvist stor opfindsomhed. Man har fabrikeret kæmpeløgnen om, at han i virkeligheden i 2016 kom ulovligt til magten ved hjælp af Ruslands præsident Putins manipulering af præsidentvalget. Man har ofret store ressourcer for at bevise denne latterlige løgn – og man fik kun det ud af det, at ens egne manipulationer og løgne blev grundigt afsløret. Påstanden om, at Trump har villet ødelægge det amerikanske demokrati, savner altså ethvert grundlag i virkelighedens verden. Det forholder sig faktisk modsat.

Påstanden om, at han har begået den forbrydelse at have opildnet sine tilhængere til at trænge ind i Kongressen for at sabotere den demokratiske proces, er ligeledes en løgn, og den bliver ikke sand ved, at journalister og politiske modstandere bliver ved med at gentage den. Trump sagde til deltagerne i en fredelig massedemonstration den 6. januar, at de ville gå hen til Capitol-bygningen (Kongressen) ”for FREDELIGT og PATRIOTISK at lade jeres stemme blive hørt.” Han sagde videre, at ”vi vil gå hen til Capitol, og vil forsøge at give vore republikanere … den stolthed og frimodighed, som de har brug for til at tage vort land tilbage.” Trump opfordrede med andre ord sine tilhængere til FREDELIGT at samles foran Capitol for på denne måde at give de republikanske repræsentanter inde i Kongressen rygstød, IKKE til at storme og vandalisere Kongresbygningen.

At nogle primitive idioter angreb de politibetjente og sikkerhedsvagter, der skulle sørge for at opretholde ordenen, er utilgiveligt, og de vil naturligvis blive retsforfulgt.

Hvis USA også efter Trump skal forblive en retsstat, kan Kongressen ikke afsætte ham ved en rigsret. Præsident Trump er også omfattet af retsstatens hovedprincip, at man kun kan dømmes for konkrete og beviste forbrydelser. Man kan i en retsstat ikke dømme nogen for noget, de ikke har gjort. Hvis det skulle ske, vil den amerikanske retsstat være blevet afløst af pøbelvælde. Det ville være en tragedie.

 

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE