Tavle

De skyggefulde haver er verdens første illustrerede koran. Den henvender sig fortrinsvis til børn og unge, men også til voksne, der vil kende budskabet i islams hellige bog, Koranen. Her kan man få en grundlæggende indsigt i en af verdenslitteraturens og verdenshistoriens vigtigste bøger.

De vidunderlige historier, som muslimer i over tusinde år har fortalt i sammenhæng med Koranen, er i De skyggefulde haver føjet ind i teksten, så den bliver mere spændende og lettere at forstå. For enhver, der interesserer sig for eller ønsker at forstå kernen i den næststørste religion i Danmark, er De skyggefulde haver et godt sted at begynde. Det har taget tid at få tilvejebragt bogens illustrationer. Annoncering i forskellige medier førte ikke til henvendelse fra nogen dansk tegner, en global forespørgsel resulterede i et dusin henvendelser.

I den sidste ende ønskede kun én at tegne: Bosch Fawstin fra USA. Bogens udgivelse er også en symbolsk markering af, at Muhammedsagen efter 15 år endelig kan anses for afsluttet. Profetier om, at der ikke ville komme tegninger af islams sendebud i offentligheden i en generation, blev trods alt ikke opfyldt.

ANNONSE

Koranen fremstår i dag på lige linje med de mange illustrerede, genfortalte udgaver af Bibelen. Hvis I ønsker et digitalt anmeldereksemplar, kan I kontakte forlaget på bluitgen@adr.dk

Kåre Bluitgen var med bogen Koranen og profeten Muhammeds liv indirekte med til at starte den såkaldte Muhammedsag i 2005. Siden har han oversat, kommenteret og gendigtet Koranen. I 2015 udgav han Den Bedste Bog, en roman for voksne om personer og begivenheder i Mekka omkring islams fødsel. Siden har han levet under politibeskyttelse.

Bosch Fawstin er tegneserieskaber og børnebogsillustrator. Han har været nomineret til flere priser i USA. Opvokset som muslim har Fawstin et dybt kendskab til Koranen, men han er i dag ateist. I 2015 vandt han en tegnekonkurrence i USA med profeten Muhammed som motiv. Prisoverrækkelsen blev angrebet af terrorister fra Islamisk Stat. Fawstin overlevede, terroristerne blev skudt af politiet. Siden har han levet under politibeskyttelse.

 

Af Kåre Bluitgen Illustrationer af Bosch Fawstin Udkommer 30/9 2020 ISBN 9788793141636 (Papirudgave). 388 sider. 248 kr. ISBN 9788793141667 (E-bog). 98 kr.

 

FORLAGET TØKK Ryesgade 5, 1.th. 2200 Kbh. N Tlf. 35 39 34 15 CVR-nr. 18081482 bluitgen@adr.dk www.bluitgen.dk

 

ANNONSE