Nyt

Tidligere på året blev Den Lille Havefrue skændet af en anonym venstreorienteret kunstner, og det bør efterhånden stå klart for enhver, at venstrefløjens identitetshysteri er en revolutionær kamp mod det bestående. Her en post fra ‘Anonyme billedkunstnere’, der praler med deres tyveri og hærværk på Idoart.dk (reg. af Rikke Luna Filipsen) – Det Kgl. Danske Kunstakademis grundlægger smidt i havnen.

Frederik V-statue smides stjæles, og smides i havnen, Dokumentation: Vimeo)

“Der er foregået en begivenhed på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Begivenheden fandt sted i Charlottenborgs lokale, der i dag kaldes Festsalen, som har udsigt udover hele Kgs. Nytorv. Begivenheden var denne; at gipsstatuen af akademiets grundlægger, Frederik V, blev fjernet fra sit podie og smidt i kanalen bag Charlottenborg Slot.

Begivenheden fandt sted i solidaritet med alle de kunstnere, studerende og mennesker over hele verden, der har måtte leve med efterdønningerne af den danske kolonialisme i US Virgin Islands, Indien, Ghana, Grønland, Island, Færøerne og Danmark. I et ønske om at få kunstinstitutioner – og andre, hvis fundamenter består og er skabt af denne kolonitid, i tale. …

Ved at synke Frederik V i kanalen ønsker vi at italesætte de måder, hvorpå kolonitiden er usynliggjort, men stadig har direkte konsekvenser for minoritetsgjorte mennesker inde og uden for kunstakademiet. Vi ønsker en kunstverden, der forholder sig til og tager ansvar – ikke kun for fortidens handlinger, men for de måder hvorpå kolonialismen stadig er aktiv i dag”

“Busten af Frederik V er skabt af billedhugger Jacques Saly i 1754. I følge Weekendavisen er der tale om et forstudie til rytterstatuen på Amalienborg Slotsplads.” (Dit Overblik, 6. november 2020)

ANNONSE