Kopierede/fra hoften

Billede: Uwe Max Jensen

Kim Møller fra Uriasposten er manden, der igen og igen udsætter sig selv for ting som DR P1 og Radio4 med det formål at afdække og dokumentere de bizarre synspunkter, der kommer til udtryk på disse kanaler. For det fortjener han respekt. Ikke mindst for sin tålmodighed. En mindre hårdfør sjæl havde efter kort tid forladt de pågældende kanaler og tunet ind på noget mere opbyggeligt.

Senest har Kim Møller hørt en udsendelse med den islamofile direktør Jacob Thage fra kunstmuseet Museum Jorn i Silkeborg. Kim Møller skriver:

“Alle hverdage mellem 20 og 21 sender Radio4 Dagen i dag, hvor en udvalgt kulturperson kommenterer dagens nyheder. Jeg hører det ikke hver dag, men har endnu til gode at høre en gæst sige noget som helst værdipolitisk, der ikke helt ned i detaljen korrelerer med et klassisk venstrefløjsstandpunkt.

Mandag var gæsten Jacob Thage, direktør for Museum JORN i Silkeborg, og han var som skåret efter en radikal skabelon. Muhammedtegningerne var ‘ikke det værd’, som Uffe Ellemann-Jensen engang havde sagt, og det var i øvrigt Asger Jorns synspunkt, at man ‘ikke skulle provokere bare for at provokere’. For et år siden stod han bag udstillingen Art strikes back, der havde undertitlen ‘Kunsten som vagthund for ytringsfrihed og demokrati’. Ikke ét ord om Charlie Hebdo eller Samuel Paty – Muhammedtegningerne var bare en unødvendig provokation.

ANNONSE

Herefter gik det fra skidt til værre, da han efterfølgende kommenterede en meget Politiken’sk historie om diskrimination af ‘Ali’. At der kunne være rationelle grunde til at vælge Anders fremfor Ali blev helt ignoreret, og danskerne skulle nok vænne sig til islamisk indvandring, ligesom vi også vænnede os til huguenotterne. Det kunne godt være det tog ‘mange århundreder’, men vi skulle nok lære det. Demografi er skæbne, men han lød til at være helt og aldeles ligeglad. Radio4-værten (Emil Dahl Mathiasen, red.) var på linje, helt som forventet.”

 

ANNONSE