Nyt

Manden, der blev fundet død i en lejlighed i Kristiansand lørdag formiddag, er Dan-Eivind Lid. Lid var medlem af Stop Islamiseringen af Norge (Sian), og hans identitet er bekræftet af Sian-leder Lars Thorsen til Document.

– Manden, der blev fundet død i Kristiansand, er Dan-Evind Lid, og han var medlem af Sian. Det var naboen, der fandt ham, og hans identitet er blevet bekræftet af et andet Sian-medlem, der bor i samme kvarter, fortæller Thorsen til Document.
Pressekontakt med politiet i Agder kan hverken bekræfte identiteten, eller om manden var en Sian-medlem. Politiet holder en pressekonference om sagen kl. 12 søndag.

Politiet rapporterede ikke den mistænkelige død før mere end tre timer efter, at manden blev fundet. Årsagen til, at de sagde, var at de ønskede at arbejde i fred.

Thorsen kan fortælle Document, at der blev rapporteret om “uro i lejligheden” førud for dødsfaldet.

– Naboen sagde, at der havde været bråk i lejligheden. Der er ingen grund til, at han skal udsættes for noget kriminelt. Han var en virkelig venlig og god person. Han var reservepedell, han var ansvarlig for plantning af træer og forberedelse af udendørs arealer. Han var en ressource person for mennesker omkring ham, siger Thorsen.

ANNONSE

NRK rapporterer, at norske PET er involveret i sagen.

ANNONSE