Doc-TV

Året er 2020 og koronapandemien har preget Norge i måneder allerede. Norges innbyggere har ikke fått klemme hverandre og avstandsreglene har etablert seg, likevel velger politiet å slippe en 16 år gammel gutt som først spytter på Ellen Due Brynjulfsen, og deretter forfølger og oppfører seg aggressivt mot en gruppe fra Sian som er ute og deler ut brosjyrer i Drammen. Det ender med at Brynjulfsen står naken på politistasjonen i Drammen.

I juni 2020 dro Brynjulfsen, som er nestleder i Stopp islamiseringen av Norge (Sian), til Drammen sammen med Sian-leder Lars Thorsen og tidligere Sian-medlem Lena Andreasen for å dele ut brosjyrer og snakke om islam med byens innbyggere. Aksjonen oppleves som vellykket helt til de har avsluttet for dagen og har satt kursen mot bilen.

Da kommer en ung gutt med innvandrerbakgrunn gående og spytter på Brynjulfsen, og deretter på Thorsen. Men det er bare starten av ydmykelsen som snart skal skje. Den unge gutten returnerer og gir seg i vei mot Thorsen som sprayer ham med forsvarsspray. Gruppen tar seg raskt videre til bilen hvor de blir møtt av tre politibiler.

ANNONSE

– Vi ble avkrevd legitimasjon og jeg fortalte hva som hadde skjedd. At jeg hadde blitt spyttet på før han angrep Lars. Jeg fikk beskjed om å vise hvor han hadde spyttet og fikk til svar at hun ikke kunne se noe, forteller Brynjulfsen.

De blir eskortert til politistasjonen i hver sin politibil. Brynjulfsen får beskjed om at hun skal på glattcelle i påvente av et avhør som aldri finner sted, og før døren lukkes blir hun bedt om å kle seg naken, sette seg på huk og hoste. Ingen av de øvrige i gruppen blir bedt om det.

Politiet opptrer hånlig mot både Brynjulfsen og Andreasen i etterkant av oppholdet, blant annet ved å veive bilnøklene foran ansiktene deres imens det telles ned før de blir levert. Gjentatte ganger truer politiet Brynjulfsen med en ny runde på glattcelle, blant annet dersom hun ikke slutter å ringe inn for å høre når Thorsen løslates.

Saken mot den unge gutten henlegges.

Document tok kontakt med Sør-Øst politidistrikt for å få klarhet i hva som skjedde denne dagen.

– Dette er et forhold som ligger noe tilbake i tid, og saken ble senere henlagt etter bevisets stilling. Politiet ønsker derfor ikke kommentere saken ytterligere, skriver Anne Malm Monstad, leder for stab for kommunikasjon i Sør-Øst politidistrikt.

– Innbringelse eller pågripelse som innebærer at du blir satt i politiarrest er regulert i lov, forskrifter og instrukser. Hvis arrestanter føler seg urettmessig behandlet og ønsker å klage, kan vedkommende gjøre dette til politidistriktet der innbringelsen skjedde.

– Så dere kan ikke kommentere om det er normalt å arrestere folk som har blitt utsatt for kroppskrenkelse?

Ingen svar.

Sør-Øst politidistrikt ber Document rette spørsmål vedrørende status på henleggelsen til Øst politidistrikt. I kontakt med Øst politidistrikt stilles noen av de samme spørsmålene som ble rettet til politiet i Sør-Øst, men noe ordentlig svar gis ikke.

– Det er spørsmål om straffesaken/henleggelsen vi eventuelt kan kommentere, skriver Øystein Stavdal Paulsen, seniorrådgiver i Øst politidistrikt.

– Spørsmålene om innbringelsen/oppholdet i arresten i Drammen må rettes til Sør-Øst politidistrikt.

Sør-Øst politidistrikt vil ikke svare på disse spørsmålene. Øst politidistrikt har ikke svart på spørsmål om straffesaken eller henleggelsen enda, til tross for at Document fikk beskjed om at et svar kunne gis i uke 33.

Se intervjuet med Ellen Due Brynjulfsen her:

Videoen er klar til å sees via Rumble. Følg oss der! Følg oss på Odysee!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

ANNONSE